Yenik Düşüyor Herşey Zamana

Çocukluk yıllarımızda söylenen bir şarkı vardı. Yenik düştü her şey zamana, Biz büyüdük kirlendi dünya  Dünyamı kirleniyor yoksa insanlar mı kirleniyor? Bence kirleten ve kirlenen insanlar olmalı ki dünyayı yaşanamaz bir cehenneme çevirmek için yarış yapmaktalar. Yeryüzünde ekolojik dengeleri bozan, suları kirleten, havayı kirleten, ormanları yakarak keserek yok eden dünyayı yaşanmaz hale getiren insanlar değilmidir. […]

Çocukluk yıllarımızda söylenen bir şarkı vardı.
Yenik düştü her şey zamana,
Biz büyüdük kirlendi dünya 
Dünyamı kirleniyor yoksa insanlar mı kirleniyor? Bence kirleten ve kirlenen insanlar olmalı ki dünyayı yaşanamaz bir cehenneme çevirmek için yarış yapmaktalar.
Yeryüzünde ekolojik dengeleri bozan, suları kirleten, havayı kirleten, ormanları yakarak keserek yok eden dünyayı yaşanmaz hale getiren insanlar değilmidir.
Bir gün doğa insanlardan bu sorumsuzluğun savurganlığın hesabını soracak. O gün teknoloji yenik düşecek doğanın acımasız saldırılarına.
Din dil ırk ayrımı yapmadan çare arayacak insanlar, ölüm korkusu her şeyden üstün gelecek o günlerde.
Evet, dostlarım yenik düşüyor zamana her şey 
Bir şeylere ya da bir yerlere sahip olmak için tüm insani değerleri harcıyor insanlar. 
Kirlenmeyen ne kaldı ki günümüzde.
Özellikle 1980 sonrası ülkemizde siyaset kirlendi. Arsızları hırsızları Türkiye seninle gurur duyuyor diye karşılamadımı bu insanlar.
Dün aynı çatı altında politika yapanların bu gün yer değiştirerek dün eleştirdiği kişilerin saflarına katılarak eski arkadaşlarına taş atan çamur atan zevatlara ne demeli.
Dünyanın her tarafında hayatın her safhasında çağımızda kirlilikler birbiri ile yarış yapmaktadır.
Bakın ünlü şairimiz Ümit Yaşar OĞUZCAN ne güzel ifade etmiş kirlenmişliği.
        
Nasıl da değişiyor kişi zamanla
Güç o güç değil hız o hız değil
İnançlar sarsılmış, umutlar yitik
Bu kirli çağ bizim çağımız değil
 
Yeşiller, maviler kapkara olmuş
Yorgun eller, ayaklar, yollarsa yokuş
Ne açan güller var, ne öten bir kuş
Güneş o güneş değil, yıldız o yıldız değil
 
Kökünden bir kurt girmiş ağaca
Yapraklar perişan, dal paramparça
Daha çok aldanacağız yaşadıkça
Anlasana bu ilk aldanışımız değil…
 
Kıymetli dostlar şairin dediği gibi daha çok mu aldanacağız acaba inançlarımızı sarsan bezirgânlara, kişiliksiz politikacılara, ürettiği mallardan hile ile hırsızlık yapan tüccarlara, şunlar, bunlar, onlar fark etmiyor kirliliğe karşı çıkamıyorsak bizlerde kirliliğe ortak sayılırız.
Hani diyorlar ya şarkılarda bir şeyler yapmalı diye haydin hepberaber dünyayı kirletenlere karşı sesimizi duyuralım herkes yaşadığı yerden ses versin sessssss.

Exit mobile version