Yerel Seçimler ve Sosyal Medya

  Yaklaşan seçimlere Besni penceresinden baktığımızda tek hareketliliği Ak partide görüyoruz. Diğer partiler kız evi gibi daha sessiz ve sakin izliyorlar gelişmeleri. Besni’de Ak parti açısından sanki iki aşamalı bir seçim havası esiyor; Hani dedik ya diğer partiler kız evi gibi diye Ak parti ise oğlan evi olduğu için eski Besni düğün geleneklerini bana anımsattı. […]

 
Yaklaşan seçimlere Besni penceresinden baktığımızda tek hareketliliği Ak partide görüyoruz. Diğer partiler kız evi gibi daha sessiz ve sakin izliyorlar gelişmeleri. Besni’de Ak parti açısından sanki iki aşamalı bir seçim havası esiyor; Hani dedik ya diğer partiler kız evi gibi diye Ak parti ise oğlan evi olduğu için eski Besni düğün geleneklerini bana anımsattı. Düğünün asıl gecesinde çalışacak damat arkadaşları ve yakın akrabalar için bir gün önce genellikle cuma akşamları “Yalançı Gece” adı ile eğlence düzenlenirdi. Ak partide şu anki yaşananları ben bu duruma  benzetiyorum.
Sekiz adayın kıyasıya yarıştığı temayül yoklaması, anketler falan derken bu yarışta ipi göğüsleyen fakat epeyce yorgun bir aday ancak ikinci turda gerçek rakipleri ile mücadele etmeye başlayacak. Adayın yoğun olduğu her partide küskünlerin olması ve bu küskünlerin seçim sonuçları üzerinde belirleyici rol oynamalarına  Besni yakın tarihinde bir çok defa şahit olduk. Bir kimsenin hizmet ettiği siyasi tercihten ve onun partisinden aday olması en doğal hakkıdır ve herkesin bu hakka saygı duyması gerekir diye düşünüyorum.
Bu yazdıklarım yerel seçimlerin her zamanki  alışık olduğumuz durumu. Ancak şimdiki seçim ilklerin seçimi mesela sosyal medya denilen güçlü bir tanıtım ve haber ağı ile ilk kez seçime giriyoruz. Billboardlu reklamlar tam hatırlamıyorum ilk değilse en çok ikinci olmalı.
Sosyal medyanın gelişmesiyle artık herkes aklında olanı kolayca kitlelere ulaştırabiliyor. Üstelik bunun için artık yazı yazmakla uğraşmıyoruz bile. Video çekiyoruz, fotoğraf çekiyoruz; sesli anlatıyoruz.
İşte burada asıl sinsi tehlike devreye giriyor;
Sosyal medya ağı sahte isimlerle çok rahat kullanılabilmekte ve isteyen istediği lafı yazabilmekte. Çamur at izi kalsın düşüncesi ile bel altından vurabilmekte. Gerçek kimliği ile bu tartışmalara  katılanlar ve cevap verenler  sahte isimleri meşrulaştırıyor ve adam yerine koymuş oluyor. Bu durumla ilgili ilk tedbir alması gerekenler aynı partidende olsa siyasi erklerin her iki ucunda bulunan etkili ve yetkili kişilerdir.
Yoksa İlerleyen günlerde Besni ve Besnililik adına çok yazık olur.

Exit mobile version