Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YEŞİL BESNİ İÇİN EL ELE

26 Mayıs 2014 Pazartesi

26 Mayıs 2014 Pazartesi günü Polonya’nın başkenti Varşova’da gezinirken iki konuda düşünceye dalmıştım. Bunlardan bir tanesi Amerikan Büyükelçiliğinin önünden geçinceydi: Çünkü Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği 1991 yılında varlığını sonlandırana kadar dünya iki kutupluydu. Bir tarafta ABD ve müttefikleri diğer tarafta Sovyetler Birliği ve Varşova paktı ülkeleri vardı. Soğuk savaş yıllarında sanırım Varşova’daki ABD büyükelçiliği hassas görevler ifa ediyordu ve bu yıllar aklıma gelince de Büyükelçilik önünde bir düşünceye dalmıştım.
İkinci düşünce sebebim ise Varşova’da gezinirken gördüğüm muhteşem parklar oldu. Yakın dostlarım ve okurlarım daha önceki yazılarımdan bilirler, benim en büyük hayallerimden bir tanesi  de Besni’mizin yeşile boyanması  ve ilçemize çok güzel bir Arboretum (Botanik (bitki) bahçesi/müzesi) kazandırılmasıdır. Bu manada Varşova’da arkadaşlarıma Besni’mize de böyle güzel parklar ve bahçeler kazandırmanın önemini anlatmıştım.
Kaderin garip bir cilvesi olsa gerek Besni’ye döndükten sonra Varşova gezisinin üzerinden 24 saat dahi geçmeden Kaymakamlıkta Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın İbrahim Erdemoğlu’nun (İbrahim abi) da katılımıyla bir toplantı yapılacağı, toplantıya bizim de davetli olduğumuz söylendi.
Toplantının birkaç gündem maddesi vardı fakat bunlar içerisin bir tanesi yıllardan beri Besni’miz için düşündüğümüz en büyük hayallerden bir tanesi yani Besni’mizin ağaçlandırılmasıydı. İbrahim abi bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü ve başlattığı bu kampanyanın içerisinde herkesi görmek istiyordu.
Ve aradan yaklaşık altı ay geçtikten sonra Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Erdemoğlu’nun destek ve girişimleriyle Milletvekilimiz sayın Mehmet Erdoğan’ın Devlet kurumlarını harekete geçirmesi dolayısıyla Devletimizin himayesinde Besni’mizin tarih şeridinde en önemli değişim ve gelişmelerden birine yol açacak olan bütün Besni’lilerin hayali Yeşil Besni İçin El Ele Ağaçlandırma Seferberliği 21 Kasım Cuma günü start aldı.
Startın 17-23 Kasım tarihleri arasında kutlanan Erozyonla Mücadele Haftasında verilmesini de bir çevreci olarak ayrıca önemsediğimi belirtmek istiyorum.
Yoğun sağanak yağış altında derbent mevkiindeki su deposu civarında gerçekleşen programa Valimiz Mahmut Demirtaş, Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Kaymakamımız Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Emniyet Müdürü Cemel Avan ile birlikte birçok kurum ve daire amiri ve TEMA vakfı gönüllüleri katıldı.
Yazımı 1960-70 li yıllarda Fransa’da yeşil beyazlı forma rengiyle başarı fırtınaları estiren Saint Etienne kulübünün ünlü sloganıyla bitirmek istiyorum. “Her Yer Yeşil Olacak”