Yıldızoğulları Enerji ve Madencilikten Besni’ye dev yatırım: OSB’YE MERMER İŞLEME TESİSİ KURACAK

Besni OSB’ye Mermer İşleme Tesisi kuruluyor. Malatya ve Adıyaman’da Mermer ocağı bulunan Besnili İşadamı hemşerimiz Abdulkadir Yıldız, Besni OSB içinde tahsis edilen 6.5 dönümlük arazi üzerine Mermer İşleme Tesisi kuracağını açıkladı.

Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan tesiste ilk etapta yaklaşık 15-20 kişi istihdam edilecek. 22 Mermer ocağı bulunan Adıyaman’da işleme tesisi sayısı 3’ü geçmiyor. Mermer, işlenmeden iç piyasaya ya da dış piyasaya satıldığında katma değer açısından hem işletme sahibinin hem de ülke ekonomisinin döviz kaybına neden oluyor.

İşleme tesisleri hem istihdam hem de katma değer üretiyor

Ağır sanayi olarak geçen Mermer işleme tesislerinin Madenlerimizin işlenerek piyasaya sürülmesi ve katma değer oluşturulması açısından yaygınlaşmasına ön ayak olmak amacıyla Besni’ye böyle bir tesis kazandıracaklarını söyleyen işadamı Abdulkadir Yıldız, “Hem istihdam hemde ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Besnimize bu tesisi kazandırmak için ön çalışmalarımız tamamlandı. Önümüzdeki günlerde tesisimizin temelini atacağız. Malatya ve Adıyaman’da iki adet maden ocağımız var. Ocakların olduğu yere bu tesisi kurmam için teklifler geldi ancak, biz besni sevdalısıyız. Besnimizi sevdiğimiz için bu tesis buraya kurmaya karar verdim. Mermer İşleme Tesisimizin Temelini kısa süre içinde atacağız. Buradan tüm hemşerilerimizi temel atma törenimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

 

Exit mobile version