Yüksekokula iki yeni program açıldı

  Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu’nda Dış Ticaret ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarının açılması yönündeki Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü’nün teklifi 30/01/2013 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında incelenerek, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görüldü. Besni Meslek Yüksekokulundaki bölüm ve program sayısı 8 bölüm 15 program şeklinde iken senatodan geçirilen son karara […]

 

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu’nda Dış Ticaret ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarının açılması yönündeki Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü’nün teklifi 30/01/2013 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında incelenerek, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görüldü.
Besni Meslek Yüksekokulundaki bölüm ve program sayısı 8 bölüm 15 program şeklinde iken senatodan geçirilen son karara göre 8 bölüm 17 program oldu. Toplamda 2086 öğrencisi olan Besni Meslek Yüksekokulu açılan bu iki programla, dış ticaret ve sağlık alanında da önemli bir adım atmış oldu. Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İ. Halil Tuğluk konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında “Biz program açmak değil, o programları aktifleştirmek istiyoruz’ diyen Tuğluk, şu ifadelere yer verdi:
“Üniversiteler ülkenin bilim politikasına yön veren onları yönlendiren kurumlardır. Ülkemizde üniversitelerin sayısının artamasıyla beraber bilim hadisesi ülkenin en ücra yerlerine kadar ulaşmış ve bilimin niteliği ve iniceliği açısından ülkenin bütün vatandaşlarının istifadesi daha kolay hale gelmiştir. Adıyaman Üniversitesi öğrenci sayısı, bölüm sayısı ve bunların niteliği ile ilgili son derece ciddi atılımlar işletisindedir. Buna bağlı olarak Adıyaman Üniversitesinin önemli bir birimi olarak Besni Meslek Yüksekokulu hem öğrenci kapasitesini arttırma çalışmasına devam ediyor. Yani nicelik olarak bir artışı getirmeye çalışıyor, fakat sadece nicelik olarak değil aynı zamanda nitelik olarakta bir iyileştirme yolunda en iyi adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Nitelik amacında iyileştirme açısından amacımız şudur: öncelikle istihdama yönelik bölümler açmaya çalışıyoruz.”

‘İstihdama yönelik
programlar açıyoruz’
“Öğrenciler Besni Meslek Yüksekokulunu tercih ederken geleceklerinin parlak olduklarını düşündükleri bölümleri tercih etmelerini istiyoruz. Buradan mezun olurken iş kaygılarının olmaması yada minimum derecede olmasını arzuluyoruz. Ikincisi tabiki daha yüksek bir puanla tercih edilebilir bir meslek yüksekokulu haline getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda şu anda bizim 8 bölüm ve 15 progremımız var. Açtığımız yeni programlarla da 8 bölüm ve 17 programımız olmuş oluyor. Mevcut 2086 öğrencimiz var ki bu ciddi bir rakamdır. Fakat biz bu rakamla yetinmeyerek öğrenci sayımızı binamızın imkanlarını da göz önünde bulundurarak, gelecekte yapılacak olan binaları da göz önünde bulundurarak sürekli öğrenci sayımızı Besni açısından arttırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda biz yeni iki program açtık ve bunlardan bir tanesi Dış Ticaret, diğeri Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programlarıdır. Bunlar, hem öğrencilerin tercih edebilecekleri, hemde öğrencilerin iş bulma imkanının daha fazla olacağı bölümlerdir. Bu açıdan değerlendirdiğimizde bu iki programın açılmış olmasının meslek yüksekokulumuz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.”
 
“Sağlığa da önemli
bir adım attık”
“Besni Meslek Yüksekokulu olarak Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümü ile sağlığa da aynı zamanda bir adım atmış olduk. Belki ileride binamızın fiziki imkanlarının el verdiği oranda bu alanda da atılımlar yapmaya çalışacağız. Dolayısıyla Besni Meslek Yüksekokulumuz İktisadi ve Teknik Programların olduğu bir bölümdür. Bir de Büro Yöneticiliğine bağlı olarak Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümü açılmış oldu. Inşallah bunlara da yakın zamanda öğrenci alıp programlarımızı aktif hale getireceğiz. Amacımız sadece program açmak değil o programları aktifleştirmektir. Bu konuda da hakikaten hem sayın Rektörümüzden, hem senatomuzdan ve hem de bizim idari ve akademik personelimizden ciddi bir destekte görüyoruz. Onlar hazırlıyorlar, senatomuz ve Rektörümüz uygun görüyor ve YÖK’te bunu uygun gördü. Bu anlamda başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ve senato üyeleri olmak üzere tüm akademik ve idari personele bir teşekkürü borç biliyorum.”

 

Besni Meslek
Yüksekokulunun
Bölüm ve Programları
 
1) Bilgisayar Teknolojileri Bölümüne bağlı olarak,
Bilgisayar Programcılığı Programı
Bilgisayar Programcılığı (1.0) Programı (1.0)
Bilgisayar Teknolojisi Programı
Bilgisayar teknolojisi (1.0) Programı (Kapandı)
2) Muhasebe ve Vergi Bölümüne bağlı olarak,
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (1.0) Programı
3) Yönetim ve Organizasyon Bölümüne bağlı olarak, İşletme Yönetimi Programı
İşletme Yönetimi (1.0) Programı (Kapandı)
4) Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne bağlı olarak, Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Bankacılık ve Sigortacılık (1.0.) Programı
5) Bilgisayar Kullanımı Bölümüne bağlı olarak, Bilgi Yönetimi Programı
Bilgi Yönetimi (1.0.) Programı
6) Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümüne bağlı olarak,
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik,
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (1.0.) Programı
7) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümüne bağlı olarak, Pazarlama Programı
Pazarlama (İ.Ö.) Programı
8) Elektronik ve Otomasyon Bölümüne bağlı olarak, Mekatronik Programı

 
 
 

Exit mobile version