Tarih: 22.05.2020 11:31

ADIYAMAN RiSKLi iLLER ARASINA GiRDi

Facebook Twitter Linked-in

9 İLDE VAKA SAYILARI ARTMAYA BAŞLADI

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler büyük şehirlerde vaka sayılarının düşmesini sağlarken Anadolu´daki bazı illerimizden gelen haberler endişelendirdi. Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı. Bu illerde, havaların ısınmasıyla evde izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Vatandaşların rehavete kapılması nedeniyle Anadolu´daki birçok ilde ek önlemler alındı. Alınan önlemler kapsamında Adıyaman genelinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığı hatırlatıldı.

İŞTE ADIYAMAN´DAKİ VAKA SAYILARI!

Edinilen bilgiye göre Adıyaman genelinde vaka sayısı 310´a yükseldi. Bunun yanı sıra yoğun bakımda yatan hasta sayısı 3 olarak açıklanırken, taburcu edilen hasta sayısı da 216 olarak bildirildi.
Hali hazırda Adıyaman´da hastanede tedavi gören 37 hasta bulunurken, evde tedavi gören hasta sayısının da 44 olduğu öğrenildi. Koronavirüs salgını nedeniyle Adıyaman genelinde 10 kişi hayatını kaybederken, yetkililer vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaya, maske takmaya ve hijyen kurallarına uymaları için aralıksız uyarmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —