Bayramda Kazaların En çok Yaşandığı 10 İl Arasına Girdik

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bayram sonrası yol denetimleri aralıksız devam ediyor.

GÜNDEM 4.07.2017 18:42:28 0
Bayramda Kazaların En çok Yaşandığı 10 İl Arasına Girdik

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bayram sonrası yol denetimleri aralıksız devam ediyor.

Altınşehir Mahallesi Üniversite kavşağında trafik kontrol uygulaması yapan Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan uygulama yerine gelerek incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı, araç içerisinde bulunan çocuklara ise oyuncak verdi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Metin Alper, arife günü ve bayram tatili boyunca 21 adet yaralamalı, 9 adet te maddi hasarlı olmak üzere il genelinde polis sorumluluk bölgesinde toplam 30 adet trafik kazası meydana geldiğini anımsattı.

Gün başına 8 adet kazanın düşmüş olduğu istatistiği müşahede ettiklerini anlatan Alper, "Hepinizin malumu bu kazalar sonucunda oluşan sakatlık, hastalık, sürekli tedavi, iş gücü kaybı ve maddi hasarlar çok büyük yekun teşkil etmektedir. Türkiye genelinde meydana gelen kazalarda 64 kişinin öldüğünü ve 380 kişinin yaralandığını düşünürsek Adıyaman´ımızdaki bayram tatili boyunca bu 83 yaralımız kazaların en çok yaşandığı ilk 10 il arasında sokmuştur, bunu üzülerek gördük. Bizler Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri olarak meydana gelen kazaları detaylı olarak incelediğimizde bu kazaların meydana gelmesindeki en büyük unsurun her zaman olduğu sürücü hataları olduğunu gördük. Sürücü hatalarının başında dikkatsizlik, bunun yanında trafik işaret ve kurallarına uymamak, yorgun ve uykusuz araç kullanmak, şerit değiştirme kurallarına riayet etmemek ve diğer hataları sıralayabiliriz" dedi.

Geçen Yıla Göre Yüzde 11 Düşüş Var

Geçen yıl ile bu yılı karşılaştıran Alper, "2016 yılının ilk altı ayı ve 2017 yılının ilk altı ayındaki trafik istatistiklerini paylaşmak istiyorum, kaza istatistiklerine baktığımız geçen yıla oranla bayram tatiline bu kadar yaralamalı kazanın olmuş olmasına rağmen geçen yılın ilk altı ayına göre kazalarda %11 azalma meydana gelirken, maddi hasarlı kazalarda geçen yılın altı ayına kıyasla %15´lik artış meydana gelmiştir. Ölümlü kazalardaki ise geçen sene ve bu senede değişiklik olmamıştır, geçen sene de 6 ölü mevcuttur, bu sene de 6 ölü mevcuttur. 2017 yılının ilk altı ayında il merkezinde kontrol edilen araç sayısı %25 artmış, ceza yazılan araç sayısı da %35 artmıştır. Yine trafikte ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına karışan mobiletlerde üzerinde yapmış olduğumuz kontrollerde %75 oranında geçen yıllara göre bir artış söz konusudur. Geçen yıl trafikten men edilen 152 adet mobilet varken, bu yıl bu sayı 216 ya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Trafiğe Çıkan Araç Sayısı Yüzde 95 Arttı

Bu yılın istatistiklerini paylaşan Alper, konuşmasını şöyle tamamladı; ?Bugün itibariyle ilimizde 98 bin 854 kayıtlı araç bulunmaktadır. 178 bin 809 sürücü belgesi sahibi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu önemli istatistiği sizlerle paylaşmak istiyorum, geçen yılın 6 ayı ile bu bu yılın 6 ayı karşılaştırıldığında trafiğe çıkan araç sayısı %95 artmıştır. Geçen yıl 675 olan kayıt sayımız bu 6 aylık dönemde 1318 olmuştur. İl merkezinde meydana gelen kazaların en çok en yoğun olduğu kazalardan sürücülerin kavgaya karışması neticesi ulusal basına gündem olduğumuz bu noktadan bu açıklamayı yapmayı hissettim. Burası hepimizin gördüğü gibi trafiğin çok yoğun olduğu bir bölge, bununla birlikte biz sürekli burada denetimler yapıyoruz fakat birçok ağır tonajlı aracında burayı kullandığını sizlerde bizimle birlikte görüyorsunuz. Birgünde meydana gelen 8 kazaya bizim göndermiş olduğumuz trafik ekiplerinin orada geçirdiği zaman süre o ekiplerimizin denetimlerden ve uygulamalardan yoksun kalması demektir. Bunu da dikkatinize sunmak istiyorum. Görevlilerimizin kazaya müdahele eden daha çok uygulamalara ve denetimlere zaman ayıracağı günlerin gelmesini hep birlikte umut ediyoruz. 2017 yılının 6 aylık periyodunda çok daha fazla denetim daha fazla yol kontrolü, daha fazla bilgilendirme ve bilinçlendirmeye ihtiyacımız olduğu görülmektedir. Adıyaman´ımızın yollarının daha az kaza olan hatta hiç kaza olmayan yollar haline gelmesi için topyekun bir seferberlik içinde olmamız gerekmektedir. Bu durumda başta ilgili kurumlar kuruluşlar olmak üzere vatandaşlarımızın çok daha dikkatli ve duyarlı olması noktasında önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum. Bayram tatilinin bitmiş olması, yaz tatilinin bitmiş olması anlamına gelmiyor. Yaz tatili devam ediyor. Temmuz, Ağustos, hatta Eylül ayının sonuna kadar biz bu ilimizdeki trafik yoğunluğunun devam edeceğini öngörüyoruz. Buradan yol kullanıcılarımıza bir kez seslenmek istiyorum; her birisi denenmiş, her biri bizlerin güvenliği için konulmuş olan trafik kurallarına uyalım, yolların kralı olmaya değil, yolların kuralına uyan iyi bir yol kullanıcısı olmaya gayret edelim. Vatandaşlarımızın sürücü belgeleri konusunda bilgilendirmek istiyorum. Emniyet Genel Müdürümüzün gönderdiği talimatına istinaden sürücü belgelerinin verilmesi işlemlerine sadece mesai saatleri içerisinde değil, mesai saatleri dışında da devam ediyoruz" dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor