Tarih: 03.06.2024 15:32

Besni Zübeyde Hanım Anaokulundan örnek proje

Facebook Twitter Linked-in

TİBİAP (Türk İslam Bilim İnsanlarını Anlama Projesi) adlı proje Öğretmen Sema Ulgar tarafından geliştirildi. Okul, akademik eğitimin ilk basamağının çıkılmaya başladığı okul öncesi dönemde çocuklara Türk İslam Bilim İnsanlarını tanıtmak, bu konuda bilinç aşılamak, kültürel ve dini öğelere sahip çıkacak nesil yetiştirmek amacıyla TİBİAP (Türk İslam Bilim İnsanlarını Anlama Projesi) uygulamaya karar verdi.

Geçmişten günümüze kadar yaşamış olan Türk-İslam Bilim İnsanlarının hayatları, çalışmaları ve eserleri hakkında bilgi verildi. Bunu yaparken öğrencilerin her birine bir bilim insanın hayatını ve eserlerini araştırarak tiyatral bir gösteri ile arkadaşlarına tanıtma ve anlatma fırsatı verildi. Ailelerin de dahil olduğu bu projede velilerin, çocuklarına verilen projenin ayaklarını oluşturma aşamasında yaşadıkları heyecan, drama etkinliği için verdikleri destek ve çaba okulun iç ve dış paydaşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Proje Tanıtımı için Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyarette bulunan Okul Müdürü Mehmet Katılmış, Müdür yardımcısı Zaydın Önder, proje yürütücüsü Öğretmen Sema Ulgar ve bir gösteri sunmak için okul öğrencilerinden Elif Naz Yıldız Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel’e proje hakkında brifing verdi. Besni İlçe Milli Müdürlüğünce beğeniyle karşılanan proje için teşekkürlerini ileterek okul öğrencilerinden Elif Naz Yıldız’a hediyeler verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel önümüzdeki eğitim sezonunda Besni’de tüm okul öncesi kurumlarda projenin yaygınlaştırılması için talimatta bulundu.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çalışmalarından dolayı Zübeyde Hanım Anaokulu personeline teşekkürlerini iletti.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —