Tarih: 06.08.2022 09:30

CHP Yerel Yönetimler Heyetinden Besni’ye ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler Heyeti Adıyaman ve ilçelere çıkarma yaptı. Besni’de de partililerle bir araya gelen heyet daha sonra esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İlk olarak parti binasında Adıyaman ve ülke gündemine ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; “İçinde bulunduğumuz durum hak ettiğimiz bir durum değil. Her sabah uyandığımızda yeni bir gündem. 20 yıldır ülkeyi idare edenler sorunu çözeceğine sorunu büyütüyorlar ve artık ülkeyi yönetemiyorlar” dedi.

20 YILDIR BU ÜLKENİN BÜTÇESİNİ KULLANANLAR SORUNLARIMIZI ÇÖZMÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adana CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya CHP Milletvekili Cavit Arı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Besni’yi ziyaret etti.

İlk olarak parti binasında partililerle bir araya gelen heyetten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ülke ve Adıyaman gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin 20 yıldır sorunları çözemediğini ifade Torun; “İçinde bulunduğumuz durum hak ettiğimiz bir durum değil. Her sabah uyandığımızda yeni bir gündem. 20 yıldır ülkeyi idare edenler sorunu çözeceğine sorunu büyütüyorlar ve artık ülkeyi yönetemiyorlar. Kötü yönetiyorlar demiyorum, yönetemiyorlar. KPSS sınavını bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Hani alıştılar ya kendilerine bir eleştiri gelse hemen dış güçler, teröristler şunlar bunlar. Çok merak ediyorum şimdi de herhalde yine bir günah keçisi bulurlar ve yine kendileri bu sorunun altından kalkmaya çalışırlar. Ama bütün milletimiz olayın farkında bunlar kul hakkı yiyor.

Bunlar gelirken bu millete yolsuzlar, yoksulluk dediler ama kendileri yolsuzluğu da artırdılar yasakları da artırdılar. Herkes vatandaşlık görevini yerine getiriyor. Ama bizi yönetenler 20 yıldır bu ülkenin bütçesini kullananlar bizim sorunlarımızı çözmüyor”

VATANDAŞ ARTIK GERÇEĞİN FARKINDA

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun şöyle devam etti; “Genel Başkanımızın Şanlıurfa’da hayata geçireceği güneş tarlaları projesini ülkenin dört bir yanına yayacağız. Millet ittifakımızla birlikte ülkenin bütün sorunlarını çözmeye talibiz. Yeter ki kaynakları yerinde kullanalım yeter ki bu alın terinizle ödediğiniz vergileri şeffaf bir şekilde adaletli bir şekilde ve eşit bir şekilde dağıtalım. Bugün iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor, dikilmiyor. Çiftçi cezalandırılıyor. Kim mükafatlandırılıyor yurt dışındaki çiftçiler. Benim çiftçim desteklense benim çiftçim üretir. Bir gemi çıktı Ukrayna’dan neredeyse mehter takımıyla karşılayacaklardı. Bu ayıp bize yeter. Hani tarım ülkesiydik, kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. Otu, samanı, eti ithal eder hale geldik. Bu ülke kaynaklarını heba etti. Bir liralık işi on liraya yaptı ve faturasını da bize çıkardı. Biz bunu hak etmiyoruz. Bu mesele yaşam biçimi, inanç vs. değil arkadaşlar bu mesele ülke ve vatandaşlık meselesi. Hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde iradelerimizle bu sorunu çözemezsek bedelini hep beraber öderiz. Yazık bu ülkeye, sürekli sahadayız görüyoruz ve yaşadığımız şu olumsuzluğu hak etmiyoruz. Bilgi var, sermaye var, insan var, bir söz var ya yağ var, un var, şeker var ama biz helva yapamıyoruz. Kim yapıyor helvayı sarayın beslemeleri, kim yiyor helvayı sarayın beslemeleri. Hepiniz fedakarlıkta bulunacaksınız ama onlar zenginleşecekler. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Sürekli algıyla yönettiler bizi ama artık yalana karnımız doydu. Gerçek bizim iliklerimize kadar işledi. Her gün yoksullaşıyoruz, gelirlerimiz azalıyor ama giderlerimiz artıyor. Vatandaş artık gerçeğin farkında çünkü gelirinden fazla zammın yapıldığını biliyor”  

TÜRKİYE’DE HANGİ SORUN VARSA ÇÖZMEYE TALİBİZ

Millet ittifakı olarak sorunları çözmeye talip olduklarını dile getiren Torun; “Hepimize bir görev düşüyor, bir tarihi sorumluluğun içerisindeyiz. Artık birbirimize anlatmanın zamanı geçti. Biz buraya nezaket ziyareti yapmaya geldik. Ama bundan sonra artık bu binalarda çıkacağız. Sahada olacağız. Düğünde, cenazede, yolda her yerde olacağız. İçinde bulunduğumuz durumu vatandaşa anlatıp çözümlerimizi de anlatacağız. Türkiye’de hangi sorun varsa çözmeye talibiz. Öyle hamasette falan da değil bilgiyle, birikimle ve kadroyla hazırız. Bizim kaynağımız var, biz sorunlarımızı çözebiliriz. Kaynağımızı doğru kullandığımızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. İstanbul’da başardık, Ankara’da başardık inşallah Türkiye’de de başaracağız genelden yerele bu köprüyü kuracağız. Hepimiz sahadayız, çalışıyoruz ve içinde bulunduğumuz bu kötü durumu değiştirmeye çalışıyoruz”

İKTİDAR OLMAMAMIZA RAĞMEN SORUN ÇÖZÜYORUZ

Başkan Torun açıklamalarını şöyle tamamladı; “İktidar olmamamıza rağmen sorun çözüyoruz. Sayın Genel Başkanımızın gündeme getirdiği her konuyla ilgili adım atmak zorunda kalıyorlar. Emekliyi düşünen var mıydı, iki bayram ikramiye dedi vermek zorunda kaldılar. Asgari ücreti geçmişte kim biliyordu ama sürekli baskı kurarak bugün asgari ücreti azda olsa makul bir noktaya getirmeye çalıştılar. Bunlar iktidar olmadan yaptıklarımız, birde iktidar olduğumuzda çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yok. İnşallah iktidar kaynaklarına kavuştuğumuzda o kaynakları yerinde kullanarak Adıyaman ve Besni’mize daha fazla hizmet edeceğiz. Yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu yok edeceğiz. Yoksulluğu yöneterek bu durumdan çıkamayız, adaletli bir gelir dağılımı sağlamak zorundayız. Bu bizim borcumuz, bu bizim sözümüz inşallah iktidara geldiğimizde de bunları yapacağız”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —