Değerli Okurlar;

Değerli Okurlar;

ilçemizin en popüler ve sembol yeri olan merkezi Pazar yerimiz, gerek dışarıdan gelenler ve gereksede bizler için mutlak uğrak yerlerimizden birisi olmaktadır. Ancak,son günlerde, bir aşağı gidin,bir yukarı gidin diyen, zabıta memuru arkadaşlarımız zor durumda kalmaktadırlar.

Bu güzelim yeri pasifize etmenin hiçbir anlamı yoktur.Oradaki esnaf arkadaşların rızası alınıp,eşyalarını biraz geriye çekseler,köylüyede,orada satış yapan üç-beş fakir-fukarayada yer açılmış  olacaktır.   Zaten ,patlıcan, biber,üzüm zamanı geldiğinde mutlaka oraya sığılmayacaktır.İşte o zaman uzay çatı ihtiyacı doğacaktır.(kışın köylüde,alıcıda orada zangır,zangır titremektedir).

Bırakın,orası eskisi gibi cıvıl , cıvıl olsun. Zaten insanlarımız orasını o haliyle sevmektedir.Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım, insanlarımızı küstürmeyelim.Uzay çatı başka amaçlar içinde kullanılabilir.

Ayrıca Pazar pazarının Cuma’ya alınması çok iyi fikir. Pazar daha canlı,daha hareketli,ilçemize girdiside daha fazla olacaktır. Saygılarımla.

 


BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER