Tarih: 10.03.2018 08:56

Milletvekili Erdoğan´a Moğolistan´ın En Yüksek Devlet Nişanı Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye-Moğolistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili hemşerimiz Mehmet Erdoğan´a Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen törenle Moğolistan Cumhurbaşkanı Battulga Khaltmaa´nın talimatıyla Moğolistan Meclisinden çıkarılan bir kararnameyle yabancı devlet adamlarına verilen en büyük devlet nişanı olan Kutup Yıldızı Devlet Nişanı verildi.

Moğolistan Cumhur Başkanı Battulga Khaltmaa´nın talimatıyla Türkiye´ye gelen Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold Mıyegombo ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, son 3 dönemdir Türkiye-Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini başarıyla sürdürerek iki ülke arasındaki dostluk bağların güçlendirilmesi, ticaretin geliştirilmesi ve Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan´a; Moğolistan Devleti´nin en büyük nişanı olan ve Cumhurbaşkanının talimatıyla Moğol Meclisince çıkarılan bir kararname ile verilen Kutup Yıldızı Nişanı verildi. 

TBMM´de düzenlenen törene Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold Mıyegombo ile TBMM Başkanı İsmet Kahraman´ın yanı sıra Moğolistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Chinzorig Sodnom, Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Moğolistan-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ayursaikhan Tumurbaatar, Moğolistan milletvekilleri Ganbold Davaa, Soltan Gombojaı, Purevdorj Bukhchuluun ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende duygularını dile getiren Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye´de ilk kez bir parlamenterin böyle bir nişanla ödüllendirildiğini belirterek kendisi için bu ödülün büyük anlam ifade ettiğini belirtti. Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan´a geçtiğimiz dönemlerde Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı Kırgızistan Bişkek Üniversitesi´nde düzenlenen törenle Fahri Profesörlük unvanı da verilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —