Tarih: 14.01.2024 18:06

Milletvekili Kurt'tan Depremzedelere sigorta tazminatı uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç.Dr. Resul Kurt 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonucunda yaşamını yitiren vatandaşların mirasçıları için önemli bir açıklama yaptı. 
Türkiye Sigorta Birliği (TSB)nin konuyla ilgili gelişmeleri duyurduğunu hatırlatan Milletvekili Kurt; "6 Şubat Asrın Felaketinden en fazla etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’ımızda hemşerilerimizin hak kaybı olmaması için mutlaka durumlarını araştırmaları gerekiyor. e-Devlet Üzerinden: “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” veya “Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama” bölümüne girerek, mirasçısı olduğunuz kişinin T.C. kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama yapabilirsiniz.

e-Devlet Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama (https://lnkd.in/dubSMQkX)

e-Devlet Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama (https://lnkd.in/d6_ZgAgZ)

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Web Sitesi Üzerinden: “Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)” bölümünden kendi e-Devlet bilgilerinizle doğrulama yaparak, vefat eden kişinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girerek bilgi alabilirsiniz.

SBM Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu) – https://lnkd.in/dYdRqRGW

Vefat eden kişiye ait Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası poliçelerine yukarıdaki adımları takip ederek ulaşabilir, hak sahibi olduğunuz tazminatı ilgili sigorta şirketine başvurarak talep edebilirsiniz."dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —