Tarih: 12.08.2021 17:48

Prof. Dr. Tülay Nergiz Şimşek´in İsmi Besni´de caddeye verildi

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz aylarda Belediye meclisinde alınan bazı cadde ve sokaklara yeni isimler verilmesi kararını inceleyen gazetemiz başyazarı Hasan Emre bu konuda ciddi anlamda bir eksikliğin olduğuna dikkat çekti.
Emre konuyla ilgili; ?Eğer bir bilim insanının bir caddeye ismi verilmek isteniyorsa bunu bir çok özelliği ile hele hele Besni´nin profesör ünvanlı ilk Bayan oluşu ile ilk hak edenin Prof.Dr Tülay Nergiz Şimşek olduğunu ayrıca gerek Ankara´da gerekse son olarak Eskişehir/Osmangazi üniversitesinde sayısız Besnili mağdur hastalara yardımına bizzat aracı ve şahit oldum? diyerek Besni Belediye Başkanlığına başvuruda bulundu.
Başvuruyu değerlendiren Besni Belediye Meclisi, olağan toplantısında oy birliği ile aldığı karar ile 15 Temmuz Mahallesinde yeni açılan 1015 nolu caddenin isminin Prof. Dr. Tülay Nergiz Şimşek olarak değiştirilmesine karar verdi. Kararın ardından gazetemize konuşan Emre, Besni Belediye Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür ederek bu ve benzeri konularda daha duyarlı davranılması gerektiğini, birilerini onure ederken emsallerini iyi hesap etmek gerektiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —