Prof. Hacı Duran´dan Besni´de Konferans

Prof. Hacı Duran´dan Besni´de Konferans

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in 1446. Doğum yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerle kutlandı.

Her yıl kutlu doğum haftasında bir tema belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ki belirlediği tema ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? oldu.

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Besni İlçe Müftülüğü tarafından ilk olarak Besni Mehmet Erdemoğlu Parkında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan vermenin önemini aşılamak için düzenlenen kampanyada 90 ünite kan toplandı.

Program daha sonra Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Hacı Duran´ın konuşmacı olarak katıldığı konferansla devam etti.

Düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Besni Gönüllü Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Öncel,  müftülük personelleri, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hanifi Damar; ?Peygamber Efendimiz dünyaya teşrifiyle karanlık dünyamızı aydınlatmıştır. Peygamberimiz insanlığı şirk bataklığından, kula kul olmaktan kurtarmış sadece ve sadece Allah´a kul olmayı tenkit etmiştir. Cenabı Allah bizleri Allah Resulünün yolundan ayırmasın? dedi.

Daha sonra Besni İlçe Müftülüğü ilahi korosu sahne alarak birbirinden güzel ilahileri katılımcılar için seslendirdi.

İlahi dinletisinin ardından 4-6 yaş grubu anasınıfı öğrencilerinin hazırladıkları ilahi ve şiirler programa katılanlardan büyük ilgi gördü.

Yapılan gösterilerin ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Hacı Duran, ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi.

Son olarak Besnili hayırsever işadamı Abdulkadir Alkan´a her yıl Kutlu Doğum Haftalarında gösterdiği maddi ve manevi desteklerinden İlçe Müftülüğü tarafından teşekkür plaketi verildikten sonra program sona erdi.

 



BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER