Samsatlı Depremzedeler Çadırlarda Oy Kullandı

Samsatlı Depremzedeler Çadırlarda Oy Kullandı

?Samsat İlçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçişi öngören Anayasa değişikliği referandumu için çadırlarda oy kullandı.

2 Mart´ta Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü´nün merkez üssünü Adıyaman kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Samsat İlçesi´ne bağlı Uzuntepe Köyü saat 14.07´de Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde depremin meydana geldiği ilçede bazı binalar yıkılırken çok sayıda ev, işyeri, okul ve kamu kurumu binası ağır hasar görmüştü.

İlçede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´yle ilgili yapılan referandum için ´evet´ ya da ´hayır´ tercihleri kullanmak için çadırlarda 26 sandık kuruldu.

5 bin 74 seçmen sayısı bulunan ilçede kurulan çadırlarda seçim sandıklarındaki görevliler, tercih pusulalarını hazırladıktan sonra seçmenler oy kullanmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´yle ilgili yapılan referandum için vatandaşlar ´evet´ ya da ´hayır´ tercihlerini yaptı. Oy kullanan vatandaşlar vatana ve millete hayırlı olmasını dilediler.



BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER