Tarih: 15.01.2021 13:53

ŞEHİDİMİZ RECEP İNCE´NİN KANI YERDE KALMADI:

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yıldırım operasyonları kapsamında, Bitlis Sehi Ormanları kırsalında, 10-11Ocak 2021 tarihlerinde İl Jandarma Komutanlığınca SİHA ve İHA´larla hava destekli, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve komando birlikleri ile gerçekleştirilen operasyonda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

2 PERSONELİN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRININ FAİLİ

Açıklamaya göre; teröristlerden birinin Bitlis bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve terörden arananlarda 1 milyon TL´ye kadar ödülle turuncu kategoride yer alan ?Poyraz Bulanık´ kod adlı Kurban Pehlivan olduğu tespit edildi.

Teröristin, 8 Temmuz 2017 tarihinde Bitlis/Merkez-Hazo Boğazı mevkiinde komando timlerinin görev değişimi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen EYP´nin patlamasıyla gerçekleştirilen ve Jandarma Astsubay Üstçavuş Recep İnce ile Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş´in şehit olduğu, 1 personelin yaralandığı olaya katıldığı belirlendi. Teröristin etkisiz hale getirilmesi ile şehitlerin kanının yerde kalmadığı belirtildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —