Tarih: 28.05.2019 18:35

Son dakika... 60 gün sonra Seçim yenileniyor...

Facebook Twitter Linked-in

60 gün sonra seçim tekrarı

31 Mart seçimlerinde Suvarlı Belediye Başkanlığını kazanan İyi Parti adayı Mikail Ağır´ın YSK tarafından Belediye başkanlığının düşürülmesinin ardından Meclis üyeleri arasında seçim yapılmadan 2´si hariç 7´si asil, 9´u yedek 16 belediye meclis üyesi görevlerinden istifa etti. İstifalarla birlikte Yüksek Seçim kurulu Suvarlı´da seçimin tekrarlanması kararı verdi.

Belediye Meclisini oluşturan İyi Parti´den Belediye Meclis üyeleri Vakkas Yağmur, Şeyh Memet Okutan, Hasan Korkmaz ve Ali Demir; Ak Parti´den ise Mehmet Korkmaz, Mehmet Okutan ve Şeyho Yağmur´un istifa ettiği öğrenildi. İyi Partili Ahmet Kösen ve Ak Partili Ömer Meşen ise istifa etmedi.

Adli Sicil kaydı gerekçesiyle

Suvarlı´da 31 Mart yerel seçimlerini 880 oy alan ?İyi Parti´li Mikail Ağır, belediye başkanlığına seçilmiş, 769 oy alan AKP´nin adayı Memet Korkmaz ise Ağır´ın ?seçilmesine engel adli sicil kaydı? olduğu gerekçesiyle önce İlçe Seçim Kurulu´na ardından YSK´ya itirazda bulunmuş ve Ağır´ın mazbatası geri alınmıştı.

Yüksek Seçim Kurulunun kararı üzerine Beldede gerginlik yaşanmıştı. YSK´nın Belediye Meclis üyeleri arasında yapılacak seçim ile Başkanın belirlenmesine karar vermesi üzerine Belediye Meclis üyeleri istifa etti. YSK ise Besni İlçe Seçim Kurulu´nca konuyla ilgili görüş istemesinin ardından yenilenme kararını takip eden 60 gün sonunda seçimin yenilenmesi kararı verdi.

?Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun´ hükümleri gereğince seçim yenileme ilanını takip eden 60 gün sonundaki ilk pazar günü, Suvarlı´da seçim tekrarlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —