Umrecilere Seminer Verildi

Umrecilere Seminer Verildi

Besni İlçe Müftülüğü tarafından Besni´den kutsal topraklara umre vazifelerini yerine getirmek için gidecek olan vatandaşlara bilgilendirme semineri verildi.

Besni Hacı Reşit Camiinde yapılan seminerde Çat Camisi imamı Hasan Doğan, Umre´de yapılması gerekenler ve kutsal topraklarda iken nasıl davranılması gerektiği hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.

Ocak ayı içerisinde Merkez Çarşı Camii imamı Mahmut Özmercan´ın kafilesiyle birlikte toplam 59 vatandaşın umre vazifesini yerine getireceğini aktaran Doğan, vatandaşların 24 gün boyunca kutsal topraklarda kalacağını söyledi.

15 Ocak tarihinde Adıyaman´dan yola çıkacaklarını ifade eden Doğan, imkanı olan vatandaşların umre ve hac ibadetlerini yapması gerektiğini kaydetti.

Seminere katılarak vatandaşlarla sohbet eden İlçe Müftüsü Hanifi Damar ise; ?Umreye gidecek vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı mübarek olsun. Cenabı Allah kolaylıklar içerisinde dini vecibelerimizi yaparak tekrar yurdumuza dönmeyi nasip etsin.

Hacca ve umreye gitmek her insana nasip olmuyor. Cenabı Allah´ın lütfettiği şanslı kıldığı kardeşlerimiz o kutsal topraklara giderek o mukaddes yerleri ziyaret etme imkanına sahip oluyor. Sizde bunlardan birisiniz.

Orada bol bol dualar edeceğiz. Ülkemizin selameti için, askerlerimiz, polislerimiz için ve Filistin´in İsrail katliamlarından kurtulmaları için, Kudüs´ün Müslüman aleminin başkenti kalması için dualar edeceğiz. Tekrardan hayırlı olsun diliyorum? dedi.



Anahtar Kelimeler: Umrecilere Seminer Verildi

BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER