Uzmanlardan Sıcak Hava Uyarısı

Uzmanlardan Sıcak Hava Uyarısı

Hava sıcaklığının arttığı bugünlerde Uzmanlar hava sıcaklığıyla ilgili vatandaşları uyarırken Meteorolojiden edinilen bilgiye göre Adıyaman´da sıcaklıkların 44 derece olarak ölçüldüğü öğrenildi.

Hava sıcaklığının arttığı bugünlerde Uzmanlar hava sıcaklığıyla ilgili vatandaşları uyarırken Meteorolojiden edinilen bilgiye göre Adıyaman´da sıcaklıkların 44 derece olarak ölçüldüğü öğrenildi.

Uzmanlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6-7 derece üzerine çıktığını belirtti. Sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceğini belirten uzmanlar, ?Vatandaşlar sıcakta açık renk ve bol elbiseler giysinler. Susuz kalmamaya dikkat edin. Vücudunuz ile elbise arasında hava boşluğu olsun. Şapkasız ve gözlüksüz kesinlik dışarı çıkmayın. Gündüz nem oranı yüzde 14 buda 44 derece demektir. Vatandaşlar ve sıcakta çalışan işçiler dikkat etsinler.? dedi.

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

Kavurucu sıcaklar karşısında vatandaşlar ise zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadıklarını ve gölge yerleri tercih ettiklerini söyledi.

Adıyaman´da sıcaklığın arttığını ifade eden vatandaşlar ise ?Dışarı çıkamıyoruz. Havalar çok sıcak. Son zamanlarda daha zorluk çekiyoruz, çarşıda gezemiyoruz, nerede gölge bir yer buluyorsak oraya gidiyoruz. Sıcaklardan dolayı özellikle parkları tercih ediyoruz. Havalar böyle sıcak oldukça gün içerisinde dışarı çıkmak istemiyoruz. Serinlemek için serin yerleri tercih ediyoruz.? diye konuştular.

Fırıncılar 80-90 derecede pişiyorlar

Fırıncı Osman Öz de dışarıda hava sıcaklığı 44 derece ocakta ise sıcaklığın 80-90 derece olduğunu, vatandaşa hizmet verebilmek için çalıştıklarını açıkladı.

Vatandaşların normal sıcaklığa dayanamadığını, kendilerinin ise ekmek çıkarabilmek için ocak sıcaklığı ile mücadele ettiğini vurgulayan Öz, ?Bizim işimizde görüldüğü gibi fırıncılık. Yazın çok zor oluyor. Mesleğimiz zor ama vatandaşa ekmek çıkarabilmek için sıcaklığa katlanıyoruz. Bol bol su tüketiyoruz. Dışarısı 44 derece ocak ise 80-90 derece oluyor. Ekmek parası için çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı. 



BESNİ HAKKINDA...


Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"

Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"

BESNİ ÜZÜMÜ

Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri

BESNİ AĞZI

BESNİ'DE AİLE YAPISI

BESNİ'DE KÖPRÜLER

BESNİ'DE DEHLİZLER

BESNİ'DE TARIM

BESNİ'DE ÇEŞMELER

BESNİ SOFRASI

BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI

BESNİ DARPHANESİ

BESNİ'DE MEDRESELER

BESNİ'DE KİLİSELER

BESNİ'DE HAMAMLAR

BESNİ'DE CAMİLER