Tarih: 09.09.2021 20:51

VAKKAS KUMRAL İLKÖĞRETİM OKULUNUN TEMELİ ATILDI

Facebook Twitter Linked-in

750 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ MODERN BİR İLKOKUL OLACAK
Hayırsever İşadamı hemşerimiz Onur Kumral tarafından 15 Temmuz Şehitler Mahallesinde yapımına başlanan Vakkas Kumral İlköğretim okulunda çalışmalar sürüyor. 7 bin metrekare alanda 24 derslikli olarak içerisinde çocuk oyun alanlarının da bulunduğu ilkokulun dün temeli atıldı.
Okul hakkında bilgiler veren yüklenici firma yetkilisi Mimar Onur Kocaman; ?Okulumuz 24 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli bir eğitim yuvası olacak. Müzik ve resim gibi derslikleri de bulunan 7 bin metrekare araziye sahip okulun 2 bin 500 metrekaresi çocuk oyun alanı, bin 500 metrekare tören alanı olmak üzere 3 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Okulumuz bağış kapsamında yapılan bir okul, hayırsever işadamı Onur Kumral tarafından Besni eğitimine kazandırılacak. Tahmini bitiş süresi olarak ise 2021-2022 eğitim öğretim yılı. Yani önümüzdeki yılın Ağustos ayı itibariyle çalışmaları büyük ölçüde bitirmiş olmayı planlıyoruz? dedi.

KUMRAL: EĞİTİME YATIRIM, ÜLKENİN GELECEĞİNE YATIRIMDIR
Besni´ye 24 derslikli okul kazandıracak olan hayırsever hemşerimiz Onur Kumral ise memleketin temel ihtiyacının eğitimin kalitesinin artırılması olduğunu anlatarak, insana yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurguladı.
Kumral; ?Ülkemizde ve bölgemizde kaliteli eğitim olanaklarının yolu kaliteli fiziki ortamlardan geçiyor. Biz bu nedenle ihtiyacı görerek aile büyüğümüz ve babamız Vakkas Kumral adına memleketimiz olan Besni´de böyle bir eğitim yatırımı kararı aldık. İlçemizin 15 Temmuz Şehitler Mahallesi sürekli olarak büyüyen ve gelişen bir mahalle. O yüzden yer tahsisinin o bölgeye yapılması ihtiyaçtan kaynaklı. Şuan okulumuzun temeli atıldı. İnşallah en kısa sürede buranın çalışmalarını tamamlayıp ilçemize kazandıracağız.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —