Tarih: 07.12.2018 14:26

Yılmazkaya: ?AKP, ekonomik krizi kamufle ediyor?

Facebook Twitter Linked-in

AKP İktidarı tarafından ülkede yaşanan ekonomik sorunların kamufle edilmekte olduğunu Gaziantep´e yapılan yatırımların her geçen gün giderek azaldığını ve hatta durma noktasına geldiğini belirtti. CHP´li Yılmazkaya, Gaziantep´e yapılan yatırımların neden durdurulduğunu Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´a sordu. Soru önergesinde;

1- 2018 yılı yatırım programında Gaziantep İli için ayrılan ödenek miktarı ne kadardır? Son 16 yılda Gaziantep´e yapılan yatırım miktarı yıllar itibariyle ne kadardır?

2- Bu 2018 yılı ödeneğiyle ile Gaziantep´te yapılması planlanan yatırımlar nelerdir? Hangi projeler için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Projelerin tahmini bitirme süreleri nedir? Bugüne kadar yatırım programına konulup da bitirilmeyen proje sayısı kaçtır? Bitirilemeyen projelerin gerekçeleri nelerdir?

3- Ayrılan ödenek miktarı Gaziantep´teki yatırımlar için yeterli midir? Yeterli değilse ek ödenek kullanacak mıdır?

4- Ülkemizde yaşanan son ekonomik sıkıntılarla birlikte Gaziantep ve Türkiye genelinde yapımı durdurulan ya da askıya alınan projelerin listesi ve ekonomik maliyetleri ne dedir?? denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —