Hayatın koşturmacası içinde çoğu zaman göz ardı ettiğimiz bir gerçek var: Sağlık. Her şeyin başı, en kıymetli varlığımız… Ancak insan bu gerçeği bazen yaşayarak, acı tecrübelerle daha iyi anlıyor.
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı arifesinde ani bir rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldım. Yapılan tetkikler sonrası Gaziantep’te HATEM Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine sevk edildim. O anlarda sağlıkla ilgili söylenen o meşhur cümlenin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha iliklerime kadar hissettim: “Sağlık, her şeyden önemlidir.”
Yoğun bakımda geçirdiğim o zorlu günlerde, iç hastalıkları uzmanı Dr. Esra Ülker hocamın doğru teşhisi ve zamanında müdahalesi sayesinde hızla toparlandım. Sekiz gün süren yoğun bakım sürecinin ardından taburcu olarak evde tedavime devam ettim. Yakın zamanda gittiğim kontrolümde, Dr. Ülker’in “Her şey yüzde 75 oranında iyiye gidiyor” demesi, moralimi bir kat daha yükseltti. Buradan başta sevgili doktorum Esra hocama ve emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına minnettar olduğumu bir kez daha ifade etmek isterim.
Tabii böylesine zorlu bir süreçte yalnız bırakmayan dostlarım, yol arkadaşlarım, akrabalarım ve dualarını eksik etmeyen herkese de gönülden teşekkür ederim. İnsan, böyle günlerde gerçek dostun, gerçek vefanın ne olduğunu daha iyi anlıyor.
Unutmayın, her şey gelir geçer; sağlık olmadı mı, gerisi hikâye…
Biz her zaman senin yanındayız Dr. Esra hanımda tşk ederim