Gaziantep’te yaşanan bir kaza sonrası omuz ağrısı çeken ve eklem bölgelerinde ödem oluşan Ertuğrul İrfan Tunalar ile el uyuşması, uyumama ve sinir sıkışması gibi sorunları olan Hacer Kurt, akupunktur tedavisiyle sağlıklarına kavuştular.
Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan son değişiklikle 15 Haziran 2025’te yürürlüğe giren düzenleme kapsamında aile hekimlerinin hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebileceği duyuruldu. Bu yenilik, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerine katkı sağlayacak ve vatandaşlar modern tıbbın yanı sıra geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinden birinci basamakta faydalanabilecekler. Akupunktur, ağrı tedavisi, sigara bırakma, çeşitli rahatsızlıkların destekleyici tedavisi gibi konularda etkili bir yöntem olarak biliniyor.
Özellikle kronik ağrı, kas-iskelet sistemi sorunları ve stres yönetimi sorunları yaşayan vatandaşlar, Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi’ndeki 28 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde başlayan akupunktur tedavisine ilgi gösteriyor. Ertuğrul İrfan Tunalar ve Hacer Kurt gibi hastalar, akupunktur tedavisi ile sağlık sorunlarına çare buldu.
Aile Hekimi Uzmanı Doktor Abdurrahman Seyda, akupunkturun yan etkisi bulunmayan ve modern tıbbın bir parçası olarak uygulanabilen hızlı bir tedavi yöntemi olduğunu vurguladı. Seyda, Gaziantep’te aile sağlığı merkezlerinde sunulan hizmetlere akupunktur uygulamalarının da eklendiğini belirterek, bu uygulamanın birçok alanda etkili olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerine uygun olduğunu ifade etti.
Akupunktur tedavisiyle sağlığına kavuşan hastalardan Ertuğrul İrfan Tunalar, omuz ağrılarından yüzde 60-70 oranında kurtulduğunu belirtirken, Hacer Kurt da yıllardır çektiği rahatsızlıklardan tamamen kurtulduğunu ifade etti. Bu tedavi yöntemiyle iyileşme süreçlerinin hızlandığını ve etkili bir şekilde yapıldığını belirten hastalar, akupunkturun sağladığı faydalardan memnun kaldıklarını dile getirdi.
