Gaziantep’teki Medical Point Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Eser, lenf bezlerindeki lenfosit adı verilen beyaz kan hücrelerinin kontrolsüz çoğalması sonucu ortaya çıkan lenfoma hastalığının, erken teşhis sayesinde kontrol altına alınabildiğini belirtti.
Lenfomanın belirtilerine dikkat çekerek hastaları uyarıcı Dr. Eser, boyun, koltuk altı veya kasıkta ağrısız şişlik, gece terlemeleri, nedensiz kilo kaybı, sürekli yorgunluk, halsizlik, kaşıntı veya ciltte döküntü, sebepsiz yüksek ateş gibi belirtilerin önemine değindi.
Hastalığın tanısının kan tahlilleri, görüntüleme yöntemleri ve biyopsi ile konulduğunu ifade eden Dr. Eser, tedavi planının hastalığın türüne ve evresine göre şekillendiğini vurguladı.
Gelişen tıp yöntemleri hakkında bilgi veren Dr. Eser, kemoterapiye ek olarak uygulanan immünoterapi, hedefe yönelik ilaçlar ve kök hücre nakli gibi tedavi seçeneklerinin iyileşme oranlarını artırdığını söyledi.
Dr. Eser, lenfomanın tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurgulayarak, toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini ve hastaların belirtileri göz ardı etmeden düzenli sağlık kontrollerini yapmaları gerektiğini belirtti.