Mardin’de, acil sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla acil sağlık hizmetleri koordinasyon komisyonu (ASKOM) toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, hastane başhekimleri ve ilgili idari personel katıldı. Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı sunulabilmesi için sistemde yapılacak iyileştirmeler ele alındı, hasta güvenliğini artırmaya yönelik öneriler değerlendirildi.
Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, ‘’ASKOM toplantısında acil sağlık hizmetleri sistemlerini sürekli olarak geliştirme ve daha koordineli bir yapıya kavuşturma hedefimiz doğrultusunda önemli adımlar attıklarını’’ belirtti.
İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Aziz Zilan ise toplantının odak noktasına dikkat çekerek, “Görüşmelerimiz, 112 komuta kontrol merkezi ile hastaneler arasındaki bilgi ve iş akışını netleştirerek saha personelinin etkinliğini ve hizmet sunum hızını artırmaya yöneliktir” şeklinde konuştu.