Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp hastalıklarının erken teşhisi için oldukça önemli olan Koroner BT Anjiyo (sanal anjiyo) çekimlerine başladı. Bu yeni hizmet sayesinde bilgisayarlı tomografi teknolojisi kullanılarak damarların detaylı bir şekilde incelenmesi sağlanıyor. Kol damarından verilen kontrast madde yardımıyla gerçekleştirilen çekimlerde, damarların yapısı ve iç akışı net şekilde görüntülenerek tıkanıklık ve bozuklukların erken teşhisi amaçlanıyor.
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Raif Kılıç, sanal anjiyonun klasik anjiyoya göre daha az risk taşıdığını belirterek, bu yöntemin kalbi besleyen damarları gösteren girişimsel olmayan bir görüntüleme yöntemi olduğunu vurguladı. Sanal anjiyo ile kolayca kalp damarlarının durumunun net şekilde görülebildiğini ifade eden Dr. Kılıç, hastalar için daha güvenilir olduğunu da belirtti.
59 yaşındaki hasta Bedran Kılıç, daha önce farklı bir yere sevk edilmesi planlanmasına rağmen Mardin’e yeni gelen cihaz sayesinde tedavisini kendi şehrinde yaptırma imkanı buldu. Kendi deneyimini anlatan Kılıç, Ankara’ya gitmesi gerektiğinin söylendiğini ancak cihazın Mardin’e gelmesiyle tedavisini burada yaptırabildiğini ifade etti. Hastaların sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşabilmesi açısından bu tür gelişmelerin önemine değinen Kılıç, Sağlık Bakanlığı ve hastaneye cihazın getirilmesine vesile olan herkese teşekkürlerini iletti.