CHP Besni’de Değişim Çağrısı: Beytullah Ertaş Adaylığını Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanlığı için gazetemizi ziyaret ederek adaylığını açıklayan Beytullah Ertaş, yaptığı açıklamada; “Cesur, etkin ve kararlı bir muhalefet için yola çıkıyoruz” dedi.

Ertaş, Besni’de muhalefetin uzun süredir sessiz kaldığını belirterek, halkın sorunlarını gündeme taşıyacak aktif bir yönetim anlayışını hedeflediklerini söyledi. Açıklamasında, “Bugün burada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Besni’de hak ettiği güçlü, etkin ve kararlı muhalefet anlayışını yeniden inşa etmek için, CHP Besni İlçe Başkanlığı’na adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum.

Besni’de muhalefetin gerçek sesi olacağız

Her geçen gün derinleşen ekonomik krizle, adaletsizlikle, torpille ve liyakatsizlikle mücadele etmek zorunda kalan halkımız; aynı zamanda yerelde de etkisiz bir siyaset anlayışının yükünü taşımaktadır. Biz bu yükü halkımızın omzundan almak, Besni’de muhalefetin gerçek sesi olmak için bu yola çıkıyoruz.

CHP, Cumhuriyet’in ve halkın partisidir. Bu partinin ilçe örgütü susamaz, susmamalıdır. Ancak ne yazık ki geçtiğimiz dönemlerde ilçemizde bazı eski başkanlar ve adaylar, halkın sesi olmak yerine koltuklarını korumanın, dost meclislerinde siyaset yapmanın derdine düşmüşlerdir. Gerçek muhalefeti yapmaktan uzak durulmuş, iktidarın karşısında dimdik durmak yerine sessiz kalarak pasif bir görüntü sergilenmiştir.

Halkın sesi olma iradesine ve cesaretine sahibiz

Biz susmayacağız. Biz sadece seçim zamanlarında değil, her gün halkın içinde, sokakta, pazarda, kahvede olacağız. Sorunları sadece tespit eden değil, çözümler üreten, mücadele eden bir ilçe başkanlığı anlayışıyla karşınızdayız. Çünkü biz biliyoruz ki; muhalefet, sadece bir eleştiri değil, aynı zamanda halkın sesi olma sorumluluğudur. Bu sorumluluğu taşıyacak iradeye de cesarete de sahibiz.

CHP’yi ilçemizde yeniden halkla bütünleştirmek, gençleri siyasete kazandırmak, kadınların önünü açmak ve partimizin ilkelerine sahip çıkan bir yönetim oluşturmak için sizlerin desteğine talibiz.

Şunu açıkça ilan ediyoruz:

Bu mücadele, sadece bir makam için değil, halkın gerçek sesi olmak içindir!

Bu mücadele, cesur bir örgütlenmeyle Besni’de yeniden umut yeşertmek içindir!

Ve bu mücadele, Atatürk’ün emanetine sahip çıkan bir CHP için verilecektir!

Halkın içinde olmayan, halkın derdini dert edinmeyen, iktidara muhalefet etmeyen bir anlayışa artık dur demek zamanı gelmiştir. Gelin hep birlikte bu değişimi gerçekleştirelim. Etkin, kararlı ve cesur bir muhalefet için omuz omuza yürüyelim.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version