Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’nin 81 İlde Başlattığı Saha Çalışmasının İlk Durağı Adıyaman Oldu: Besni’de Esnaf Ziyaret Edildi, Sorunlar Dinlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Meclis’in tatilde olduğu dönemi saha çalışmalarıyla değerlendirmek üzere 81 ilde kapsamlı bir program başlattı. Türkiye genelinde ilk olarak Adıyaman’da başlatılan program kapsamında, Besni’de esnaf ziyaretleri gerçekleştirilerek sorunlar masaya yatırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Meclis'in tatilde olduğu dönemi saha çalışmalarıyla

Program kapsamında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hatay Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Mehmet Güzelmansur, İl Başkanı Engin Doğan ve çok sayıda partili Adıyaman’da çeşitli temaslarda bulundu.

Saha çalışmaları, ilk olarak Çelikhan ilçesinde başladı ve CHP Adıyaman İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasıyla devam etti. Açıklamada, 19 Mart’tan itibaren bir sürecin yaşandığını ve bu sürecin “darbe girişimi” olduğu ifade edilerek, sürecin yol açtığı ekonomik yıkım ve hukuk ihlallerine dikkat çekildi. Ayrıca CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi tanıtımı da gerçekleştirildi.

Heyet, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve milletvekilleriyle birlikte Kömür Belediye Başkanı Hasari Talaş’a da bir ziyaret gerçekleştirdi.

Program kapsamında CHP heyeti Besni İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ardından Besni esnafıyla bir araya gelen vekiller, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını ve yerel sorunlarını dinledi. Besni’de yoğun katılımla gerçekleştirilen programda, heyete CHP Besni İlçe Başkanı Asım Öcal ile birlikte belde başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti.

Veli Ağbaba burada yaptığı konuşmada, yangınlara karşı alınan önlemleri eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Haftalardır ülke yanıyor, gece görüşlü helikopterler ortada yok. Orman Bakanı ‘Kullanmak için ortam ya da gerekçemiz olmadı’ diyor. Ortam olması için memleketin tamamının yanması mı lazımdı? O helikopterler çeyizlik mi? Tüm Türkiye’nin gözünün içine baka baka dalga geçiyorlar!”

Ağbaba ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da seslenerek şöyle dedi:

“Adıyaman’dan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrımızdır! Görevden almada hızlısın ama atamada biraz zayıfsın! Hukukun gereğini yerine getirin, seçilmiş Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’yi göreve iade edin. Adıyaman’ın su sorunu var, deprem sorunu var, üstüne bir de hukuksuzluk ile baş başa bırakmayın.”

Tütün üretimiyle ilgili yaşanan sorunlara da değinen Ağbaba, “Tütün üretimi serbest fakat satışı yasak. Tütün üreticisi bir taraftan geçim derdinde, bir taraftan cezalarla uğraşıyor. Gerekli yasal düzenlemeler acilen yapılmalı. Tütün Adıyaman’ın can damarıdır! Tütün üreticisinin yanındayız,” dedi.

CHP heyeti Gölbaşı İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek, ortak akılla hazırlanacak katılımcı ve kapsayıcı Parti Programı üzerine değerlendirmelerde bulundu. İlçe örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlarla bir araya gelen heyet, programın genel çerçevesini aktardı.

CHP yetkilileri, “Hedefimiz, Türkiye’yi adaletin, özgürlüğün ve refahın hâkim olduğu bir geleceğe taşımaktır,” açıklamasında bulundu. Saha çalışmaları, 81 ilde devam edecek şekilde planlandı.