Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 15. Amed Cup Tenis Turnuvası başladı. Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen turnuvanın açılışı Park Orman ve 75 kapalı tenis kortlarında yapıldı. Turnuvada 13 yaş ve üzeri sporcular, ‘tek kadınlar a ve b’, ‘erkekler a ve b’ olmak üzere toplam 4 kategoride eleme usulü müsabakalara katılacak.
Turnuvaya, çevre illerden toplamda 319 sporcu başvurdu. 10 kortta oynanacak turnuvada 223 erkek ve 96 kadın yarışacak. Bu heyecan verici turnuva 14 Eylül tarihine kadar devam edecek ve dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlenecek.
Turnuvaya davet edilen Hakki Fırat, 15 yıl boyunca devam eden bir etkinliği sürdürmenin değerli olduğunu belirtti. Amed Cup Turnuvası Koordinatörü Mizgin Kahraman ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sadece tenis değil birçok branşta çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Kahraman, yaz spor okullarından faydalanan 8 bin çocuğun arasında kort tenisi kurslarına katılanların olduğunu aktardı ve turnuvanın gelecek yıllarda uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmasını temenni etti.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 15. AMED CUP TENİS TURNUVASI BAŞLADI.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 15. AMED CUP TENİS TURNUVASI BAŞLADI.