Geleneksel Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda başpehlivan belli oldu

Şahinbey Belediyesi Geleneksel Sporlar Merkezi’nde düzenlenen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 505 sporcu mücadele etti. Finale kadar yükselen Alper Aslan, finalde rakibi Erol Öztürk'ü mağlup ederek şampiyon oldu. Şampiyon olan Aslan, organizasyonu düzenleyenlere teşekkürlerini iletti ve gururunu dile getirdi.

Şahinbey Belediyesi Geleneksel Sporlar Merkezi’nde gerçekleşen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonlar belli oldu. Toplamda 505 sporcunun katıldığı şampiyonada Alper Aslan, rakibi Erol Öztürk’ü finalde mağlup ederek başpehlivanlık unvanını kazandı.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Şahinbey Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen şampiyona, minikler, yıldızlar, büyükler ve başpehlivanlar olmak üzere toplam 4 kategoride ve 27 farklı sıklette gerçekleşti. Türkiye genelinden 81 ilden gelen 505 güreşçinin mücadele ettiği organizasyonda Alper Aslan, üstün performansıyla birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Başpehlivanlık unvanını kazanan Aslan, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birinci oldum. Kendimi daha iyi hissederek üst kategoriye çıktım ve 30 kişilik rakibin arasından sıyrılarak zafere ulaştım. Geleneksel güreşlerimizi yaşatmak bizler için önemli bir gurur kaynağı. Bu başarılı organizasyonu düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’e teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Exit mobile version