Adıyaman Belediyesinden sivrisinek ve üveze karşı teknolojik mücadele

Adıyaman Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte çoğalan sivrisinek, üvez ve diğer haşerelere karşı kent genelinde gündüz ve gece sürdürülecek kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlattı.

33 MAHALLEDE DÜZENLİ İLAÇLAMA

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek, üvez ve diğer haşerelere karşı kent genelindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezindeki 33 mahallede yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, gündüz saatlerinde larvaların üreme alanları, su birikintileri, yeşil alanlar ve riskli noktalarda ilaçlama yapıyor. Akşam saatlerinde ise mahallelerde ULV sistemiyle ilaçlama gerçekleştiriliyor.

GÜNDÜZ LARVA, GECE ULV MÜCADELESİ

Sivrisinek ve üvezle mücadelede teknolojik yöntemlerden yararlanan belediye ekipleri, gündüz saatlerinde haşerelerin üreme alanlarına yönelik çalışma yürütürken, gece saatlerinde ULV yani soğuk sisleme sistemiyle geniş alan ilaçlaması yapıyor.

Günün farklı saatlerinde planlı şekilde sürdürülen çalışmalar, gece geç saatlere kadar devam ediyor. Böylece hem üreme alanlarında önleyici mücadele sağlanıyor hem de uçkun haşerelere karşı mahalle ölçeğinde etkin ilaçlama gerçekleştiriliyor.

YAZ BOYUNCA PLANLI ŞEKİLDE SÜRECEK

Kent genelinde yürütülen ilaçlama çalışmalarıyla vatandaşların yaz aylarını daha sağlıklı, huzurlu ve konforlu bir ortamda geçirmesi hedefleniyor.

Belediye ekipleri, belirlenen program doğrultusunda 33 mahallede gündüz ve gece olmak üzere düzenli ilaçlama faaliyetlerini yaz boyunca sürdürecek.

BAŞKAN TUTDERE: HALK SAĞLIĞI İÇİN SAHADAYIZ

İlaçlama çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, halk sağlığını korumaya yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Başkan Tutdere, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisinek, üvez ve çeşitli haşerelerde artış yaşanabiliyor. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı, temiz ve konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ekiplerimiz kent genelinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

33 mahallemizde devam eden ilaçlama çalışmalarını yaz boyunca planlı ve düzenli şekilde sürdüreceğiz. Halk sağlığını tehdit edebilecek unsurlara karşı mücadelemizi aralıksız devam ettirecek, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.”

Exit mobile version