Programa; Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Çağıran, Başkan Yardımcıları Latif Doğan ve Ali Dursun, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bozkuş, köşe yazarımız ve şair Hasan Emre ile ulusal sanatçılarımız Mesut Taşdemir ve Latif Doğan katıldı.
Gecede ilk olarak sahneye çıkan Besnili ses sanatçısı Mesut Taşdemir, seslendirdiği türkülerle alandaki coşkuyu artırdı. Ardından mikrofonu alan şair-yazar Hasan Emre, Aşağı Çöplüler Köyü’ne ithafen yazdığı şiiri okudu. Tüm katılımcılar bu anlamlı şiiri ayakta alkışladı.
Finalde sahneye çıkan Latif Doğan, sevilen eserleriyle adeta coşkuyu doruğa taşıdı. Katılımcılar türkülere hep birlikte eşlik ederken, çekilen halaylarla alanda adeta festival havası esti.
Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran, etkinlikte yaptığı konuşmada İstanbul’da yaşayan tüm Besnililerle bir araya gelmenin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, bu tür organizasyonların dayanışmayı pekiştirdiğini söyledi.
Aşağı Çöplülüler Dernek Başkanı Mustafa Kara ise; Besni Eğitim Vakfı yönetimine, sanatçılara ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Katılımcılar ise yaşadıkları mutluluğu, “Anlatılmaz, yaşanır” sözleriyle dile getirdi. Etkinlik, unutulmaz anılarla sona erdi.