Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yardımcısı Aydın’dan “Yeni Anayasa” vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir adım attığını, “Terörsüz Türkiye” ve “Yeni Anayasa” vurgusunda bulundu. Aydın, terör sorununu çözmek için yeni ve sivil bir anayasa hazırlamanın gerekliliğini vurguladı. Kalıcı barışın demokratik hukuk düzeniyle sağlanabileceğini ifade eden Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi iradesi ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin katkısının süreci güçlendirdiğini belirtti. Yeni anayasanın, demokratik ve özgürlükçü bir zemin oluşturacağını aktaran Aydın, hukukçu ekibin çalışmalarına başlandığını ve millet iradesine dayalı bir anayasa hazırlama hedefinde olduklarını dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye'nin terörle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye’nin terörle mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini ve “Terörsüz Türkiye” ve “Yeni Anayasa” hedeflerinin vurgulandığını belirtti. Aydın, terör sorununda umut verici bir noktaya gelindiğini ifade ederek, terör örgütünün silah bırakma kararının tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bakan Yardımcısı, yeni ve sivil bir anayasa yapmanın stratejik bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Aydın, demokratik hukuk düzeninin kalıcı barış ve huzur için temel olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin sürece katkı sağladığını belirtti.

Aydın, Türkiye’nin artık kendi anayasasını yapacak düzeyde olduğunu ve yeni bir anayasanın kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Yeni anayasanın çağdaş, katılımcı ve özgürlükçü olacağını söyleyen Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen hukukçu ekibin evrensel hukuk ilkeleriyle uyumlu bir anayasa hazırlama hedefinin olduğunu ifade etti. Aydın, milletin iradesini temel alan bu sürecin, Türkiye’nin tarihi öneme sahip bir dönemine denk geldiğini ve yeni anayasa ile ilerlemenin taçlandırılmasını teklif etti.