Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi tadilat ve yenileme çalışmaları devam eden etüt merkezleri, kütüphane ve kültürel alanları ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Bucak, öğrencilerin daha verimli ders çalışabilecekleri alanlar oluşturmayı ve kültürel mekanları güçlendirmeyi amaçlayan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Sur ilçesindeki 5 katlı etüt merkezi, kütüphane, ders çalışma alanları, bireysel ve grup etüt salonlarıyla donatılıyor. Su yalıtımı, seramik, boya-sıva gibi çalışmalar tamamlandıktan sonra binanın yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesi planlanıyor.
Etüt merkezinde öğrencilerin motivasyonunu artıracak modern iç tasarım ve aydınlatma düzenlemeleri yapılacak. Açık teras bölümü ile teras katı, öğrencilerin dinlenebileceği bir alan olacak. Yangın güvenliği önlemleri alınarak bina mevzuata uygun hale getirilecek.
Başkan Bucak, Sur’daki etüt merkezinin ardından Sümerpark’ta bulunan Mehmet Uzun Kent Kütüphanesi ve Ortak Yaşam Alanı’ndaki tiyatro salonları ve çalışma alanlarını ziyaret etti. Burada devam eden bakım ve yenileme çalışmalarıyla, alanın öğrenciler ve kent sakinleri için daha konforlu bir ortam oluşturulması hedefleniyor.
Başkan Bucak, çalışmaların hızla tamamlanarak gençlere daha iyi odaklanabilecekleri, güvenli, modern ve erişilebilir alanlar sunulmasının önemine vurgu yaptı.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI SERRA BUCAK, YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖNCESİ TADİLAT VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN ETÜT MERKEZLERİ, KÜTÜPHANE VE KÜLTÜREL ALANLARI YERİNDE İNCELEYEREK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI SERRA BUCAK, YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖNCESİ TADİLAT VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN ETÜT MERKEZLERİ, KÜTÜPHANE VE KÜLTÜREL ALANLARI YERİNDE İNCELEYEREK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.