Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Besni Halk Eğitimi Merkezi ve Besni Gülşah Boy Gençlik Merkezi iş birliğinde düzenlenen Türk Halk Müziği Korosu Konseri, Besni Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yoğun katılımla gerçekleşen programa ulusal ses sanatçısı ve hemşerimiz Latif Doğan’ın yanı sıra Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Besni İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Yücel, AK Parti Besni İlçe Başkanı Ömer Ertürk, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konserde Türk Halk Müziği Korosu tarafından Anadolu’nun farklı bölgelerine ait birbirinden değerli eserler seslendirildi. Dinleyiciler, farklı yörelerden ezgilerin yer aldığı repertuvara büyük ilgi gösterdi.
Programda şair ve yazar Hasan Emre de sahne alarak seslendirdiği şiirlerle geceye ayrı bir anlam kattı. Duygu dolu anların yaşandığı şiir dinletisi, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Gecenin finalinde ise sahneye çıkan ulusal ses sanatçısı Latif Doğan, seslendirdiği eserlerle salondaki vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Doğan’ın sevilen türküleri ve hareketli eserleri dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Müzik ve kültür dolu gecenin sonunda Türk Halk Müziği Korosu üyelerine protokol tarafından çiçek takdim edildi. Katılımcılar, koro üyelerini ve emeği geçenleri uzun süre alkışladı.
Türk halk müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği program, toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.


