Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilim ve Teknoloji “Hackathonu” Diyarbakırda başladı

Diyarbakır’da başlayan “Bilim ve Teknoloji Hackathonu” etkinliği, gençlerin AB’nin Bilim ve Teknoloji Programlarından haberdar olmalarını ve projelerini desteklemelerini hedefliyor. Açılış programına farklı alanlardan katılımcılar iştirak etti. Genç nüfusun yüksek olduğu Diyarbakır’da, gençlerin enerjisinden yararlanarak girişimcilik potansiyelinin artırılması önem taşıyor. Etkinlik kapsamında farklı okullardan gelen öğrencilerin 19 takım halinde uzay, iklim, çevre ve teknoloji alanlarında projeler geliştireceği belirtildi.

Diyarbakır'da başlayan "Bilim ve Teknoloji Hackathonu" etkinliği, gençlerin AB'nin Bilim

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen “Bilim ve Teknoloji (NASA Space Apps Challenge) Hackathonu” başladı. Açılış programına Diyarbakır AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş, Avrupa Birliği’nin Bilim ve Teknoloji Programları konusunda öğrencileri ve gençleri bilgilendirerek projelerini AB fonlarından destek alma imkanı sundu. Güneş, Dijital Avrupa Programı, Ufuk Avrupa Programı ve EUREKA Programı gibi alanlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Vedat Elibal, Diyarbakır’ın Türkiye’deki en genç nüfusa sahip illerden biri olduğuna dikkat çekerek gençlerin enerjisi ve hayal gücünün şehri daha rekabetçi bir noktaya taşıyabileceğini vurguladı. Elibal, gençlere fırsat yaratma ve cesaret verme gerekliliğine değindi. Açılış programına Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bayındır ve Happy Hacking Space Kurucusu Doğan Can Bakır da katıldı.

Eş zamanlı 166 ülkede gerçekleştirilen etkinlikte farklı okullardan gelen öğrenciler, uzay, iklim, çevre ve teknoloji alanlarında yenilikçi çözümler geliştirecek. Toplam 19 takımın oluşturulduğu etkinlikte projelerini jüriye sunacak olan katılımcılar, yaratıcılıklarını sergileme fırsatı bulacaklar.