Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cizre Müftülüğü, Gazze’ye yardım göndermek için hayır çarşısı kurdu

Cizre İlçe Müftülüğü, Gazze’ye yardım amacıyla ‘Cizre Filistin için el ele’ yardım çarşısı düzenledi. 3 gün sürecek etkinlikte, İsrail’in bombardımanı sonucu mağdur olan Gazzelilere destek olmak için çeşitli ürünler satışa sunuldu. Cizre Kaymakamı ve Müftü, yardımın önemine vurgu yaparak, insani yardımın önemini ve dayanışmanın gerekliliğini dile getirdi. Yardım gelirleri Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılacak.

Cizre İlçe Müftülüğü, Gazze'ye yardım amacıyla 'Cizre Filistin için el

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Cizre İlçe Müftülüğü, “Cizre Filistin için el ele” yardım çarşısını ziyaretçilere açtı. Sanat Sokağı’nda kurulan stantlarda, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu meydana gelen hasarları iyileştirmek amacıyla başlatılan yardım çalışmaları kapsamında düzenlenen etkinlikte, Cizre Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Cizre Şubesi tarafından organize edilen “Cizre Filistin el ele” yardım kampanyasına destek verildi.
Açılışta konuşan Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, “Müslümanlar olarak kardeşlerimize yardım etmeliyiz. Gazze’deki insanlar yaşam mücadelesi veriyor. Biz de elimizden geleni yapmalıyız. Gazze, göz yaşartıcı manzaralarla dolu. Biz, bu zulme karşı durmalıyız. Cizre Müftülüğü’nün düzenlediği yardım etkinliği, Gazze’ye bir nebze olsun destek olabilmek adına önemli” ifadelerini kullandı.
Cizre Müftüsü Süleyman Baran ise, “Bugün burada Filistin ve Gazze için bir yardım kampanyası başlattık. Bu etkinlik halkımızın büyük ilgisiyle gerçekleşti. Toplanacak gelirleri Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze’ye ulaştıracağız. Biz, Gazze halkının yanındayız ve onlara destek olmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. Programın 3 gün boyunca devam edeceği ve elde edilen gelirin tamamının Gazze’ye gönderileceği belirtildi.