Lise ve üniversite arkadaşlarının öncülüğünde Yedi İklim Edebiyat Dergisi’nin katkılarıyla hayata geçirilen “Neslihan Narman Kütüphanesi”, duygusal anlara sahne olan bir törenle açıldı. Program, “Kitapların Dostluğu” temasıyla düzenlenen söyleşiler ve ikramlarla başladı. Etkinliğin moderatörlüğünü Besni Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Serter üstlenirken, Şair-Yazarlar Necip Evlice, Şakir Kurtulmuş ve Duran Boz konuşmacı olarak katıldı.
Hem Hatıra Hem Umut
Açılış törenine Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Yedi İklim Edebiyat Dergisi temsilcileri, edebiyatçılar, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve Neslihan Narman’ın ailesi katıldı.
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, büyük acılar bırakan depremin ardından hayatını kaybeden tüm vatandaşlara rahmet dileyerek, “Neslihan, çalışkanlığı ve duruşuyla hafızalarımızda yer etmiş bir öğrencimizdi. Bu anlamlı kütüphane sayesinde adı gelecek nesiller tarafından da hatırlanacak. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Anılar Kitaplarla Buluştu”
Açılış sonrası kütüphaneyi gezen katılımcılar, hem duygu dolu anlar yaşadı hem de ortaya çıkan eserin değerini takdir etti. Okul Müdürü Bahattin Güvenç, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canlardan biri de okulumuz mezunlarından, çalışkanlığı ve fedakârlığıyla örnek olan Neslihan Narman’dı. Onun ismini yaşatacak bu kütüphane, yalnızca bir anı değil; aynı zamanda bir umut simgesidir. Projede emeği geçen herkese, özellikle ailesine, Yedi İklim Dergisi’ne, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve destekleriyle bizi yalnız bırakmayan tüm kurum temsilcilerine içtenlikle teşekkür ediyorum.”
Neslihan Narman’ın adını yaşatacak bu özel kütüphane, aynı zamanda öğrencilere ilham olacak bir kültür durağı olarak Besni eğitim hayatına kazandırıldı.