Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat’ta yaşanan depremde evini ve atölyesini kaybeden 30 yıllık bağlama ustası Hüseyin İsot’a destek oldu. Adıyaman merkeze bağlı Yazıbaşı Köyü’nde yaşayan İsot, deprem sonrası mesleğini sürdürebilmek için Adıyaman Belediyesi’ne başvurdu. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatıyla İsot’a Sanat Sokağı’nda yer tahsis edildi. Bu desteğin ardından İsot, uzun yılların birikimiyle tekrar sanatını icra etmeye başladı.
Deprem sürecinde büyük zorluklar yaşadığını belirten Hüseyin İsot, Başkan Tutdere’ye teşekkür ederek, “Evin ve iş yerinin zarar görmesiyle şehir merkezine taşındık. Şimdi ise Sanat Sokağı’nda iş yapabilmekten dolayı çok mutluyum. Bu imkanı sağlayan başkanımıza minnettarım. Burada el emeğiyle sazlar yapıyoruz” dedi.
Çocukluğundan beri sazlara ilgisi olduğunu dile getiren İsot, maddi imkansızlık nedeniyle kendi sazını yapmaya başladığını ifade etti. Usta-çırak ilişkisi olmadan kendi tasarımı üzerine çalışarak bugünlere geldiğini belirten İsot, şu anda profesyonel düzeyde sazlar ürettiğini söyledi. Yaptığı sazların fiyatlarının 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değiştiğini belirten İsot, başkanlarının sanata destek olmasının kendisini gururlandırdığını ifade etti. Artık merkezde olmalarının sanatseverlere ulaşmayı kolaylaştırdığını vurgulayan İsot, bu durumun kendileri için büyük bir şans olduğunu belirtti.
6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE EVİNİ VE ATÖLYESİNİ KAYBEDEN 30 YILLIK BAĞLAMA USTASI HÜSEYİN İSOT’A ADIYAMAN BELEDİYESİ YER TAHSİSİNDE BULUNDU.
6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE EVİNİ VE ATÖLYESİNİ KAYBEDEN 30 YILLIK BAĞLAMA USTASI HÜSEYİN İSOT’A ADIYAMAN BELEDİYESİ YER TAHSİSİNDE BULUNDU.