Gaziantep’te 6 Şubat depremleri sonrasında hasar gören tarihi asırlık camilerde restore çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Binaların yanı sıra camilerin de ağır zarar gördüğü felaketten en çok etkilenen iller arasında olan Gaziantep, Hasar gören camilerin onarımı ve yenilenmesi için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. İbadethanelerin yeniden ayakta olması için yapılan çalışmalar arasında, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki kültürel miras eserlerinin ibadethaneye dönüştürülmesi de bulunuyor. Gaziantep’te yürütülen restore çalışmaları kapsamında depremde zarar gören 41 tarihi yapıdan 11’i yeniden yapılarak ibadete açıldı.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında Şirvani Cami’nin de restore edilerek ibadete açılması için çalışmalar hızla devam ediyor. Gaziantep’in önemli tarihi miraslarından olan Şirvani Cami, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda yakın bir zamanda ibadete açılmaya hazırlanıyor. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç, depremin hasar verdiği tarihi eserler arasında önemli bir yere sahip olan Şirvani Cami’nin restore çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.
Gaziantep’in çift şerefeli tek camisi özelliğine sahip Şirvani Cami’nin restore sürecinde ahşap bölümlerde yapılan konservasyon uygulamalarıyla eserin ilk dönemdeki özgün haline kavuşturulduğu açıklandı. Restorasyon çalışmalarının bilim kurulunun önerileri doğrultusunda yapıldığını kaydeden Erdoğan Tunç, Şirvani Cami’nin minaredeki çift şeref ve çift merdiven özelliği ile Gaziantep’te öne çıkan bir yapı olduğunu vurguladı.
Gaziantep’in 41 tarihi eserinden 11’inin restore edilerek hizmete açıldığını dile getiren Tunç, 2025 yılına kadar restorasyon çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlanacağını söyledi. Gaziantep’teki tarihi eserlerin büyük bir titizlikle restore edilerek gelecek nesillere aktarılacağını belirten Erdoğan Tunç, Şirvani Cami’nin yakın bir zamanda ibadete açılmaya hazır hale geleceğini ifade etti.