Diyarbakır’da hibe desteği ile ilgili bilgilendirme toplantısı

DTSO'nun ev sahipliğinde KKYDP ve Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, tarımın önemini vurgulayarak desteklerden etkin şekilde faydalanmayı umduklarını belirtti. Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Kan ise yeni projelerde hibelerin arttığını açıkladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ve Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, tarım sektöründe istenilen düzeye ulaşılamadığına dikkat çekti. Kaya, “Diyarbakır’ın tarım, turizm ve tekstil alanlarında öne çıkabilecek potansiyeli var. Tekstilde global problemlere rağmen olumlu sonuçlar alabiliyoruz. Turizmde hızla ilerliyoruz. Tarım, pandemide ne kadar hayati olduğunu gördüğümüz bir sektör. KKYDP’nin önemli destekler sunduğunu biliyoruz. Umarım Diyarbakır, kırsal kalkınma desteğinden gerektiği gibi faydalanır. Bu destekler, krediye erişimin en zor olduğu zamanlarda olması bakımından bizim için büyük bir avantaj” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Kan da, “Ekonomik yatırımlarda istenilen seviyede olmadığımızı görüyoruz. Önceki yıllarda hibe oranları biraz düşüktü ancak bu yıl durum daha iyi. Yeni projelerde kırsal kalkınmada 20 milyonluk projenin yarısını hibe olarak veriyoruz. Diyarbakır olarak kendimize hedef koyduk ve bu alanda kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıya, DTSO meclis üyeleri ile tarım sektöründe faaliyet gösteren üreticiler katıldı.

Exit mobile version