Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da mevsimlik işçilerin sıcak havada fıstık hasadı devam ediyor

Çınar ilçesinde sıcak hava dalgası nedeniyle fıstık hasadı devam ediyor. Mevsimlik işçiler, 40 derece üzerindeki sıcaklıkta gün boyu çalışıyorlar. İşçiler, Siverek ilçesinden gelerek aileleriyle birlikte fıstık topluyorlar. çalışma saatleri sabah 07.00 ile akşam 17.00 arasında.

Çınar ilçesinde sıcak hava dalgası nedeniyle fıstık hasadı devam ediyor.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde mevsimlik işçiler, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havada fıstık hasadı yapıyor. Sıcak hava dalgasının etkisiyle 40 dereceyi aşan sıcaklıkta çalışan işçiler, sabah 07.00’de başlayıp akşam 17.00’ye kadar çalışıyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelen G.D., havanın oldukça sıcak olduğunu belirterek, aileleriyle birlikte fıstık hasadı yaptıklarını ifade etti. G.D., yaz tatilinde öğrenci olduğunu ve sıcak hava koşullarına rağmen çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi. G.D., “Buraya yaklaşık 5 gün önce geldik. Sabah 05.00’te kalkıyoruz, işe saat 07.00’de başlıyoruz ve akşam 17.00’de bitiriyoruz” dedi.

Diğer bir işçi Z.S. ise Siverek ilçesinden geldiklerini ve günlerdir sıcaklık altında fıstık topladıklarını belirtti. Z.S., “Saat 07.00’den 17.00’ye kadar fıstık topluyoruz. Gerçekten bu sıcaklıkta çok yoruluyoruz” şeklinde konuştu.