Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Rahmet-İ Rahman Camii dualarla açıldı

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde yapılan Rahmet-i Rahman Camii ve Kur’an Kursu, hayırseverlerin katkılarıyla ibadete açıldı. Vali Zorluoğlu, camilerin İslam medeniyetinin temsilcisi olduğunu belirtti ve hayırseverlere teşekkür etti. Cami, 60 öğrenci kapasiteli yatılı Kur’an Kursu ile çeşitli sosyal alanlara sahip bir eğitim ve hizmet merkezi olarak hizmet verecek. Program, İl Müftüsü’nün duası ve kurdele kesimi ile sona erdi.

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde yapılan Rahmet-i Rahman Camii ve Kur'an Kursu,

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Rahmet-i Rahman Camii ve Kur’an Kursu, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Caminin açılış programına; Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Sait Yaz, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, İl Müftüsü Celal Büyük, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Bahadır Opus ve vatandaşlar katıldı.
Vali Zorluoğlu, camilerin sadece ibadet mekanları olmadığını, aynı zamanda İslam medeniyetinin ve toplumsal birlikteliğin temsilcisi olduğunu belirtti. Camilerin manevi, kültürel ve toplumsal rolünü vurgulayan Zorluoğlu, “Camiler yeryüzünde Kabe’nin birer şubesi gibidir. Bu camiler, sevginin, adaletin, merhametin, ilmin, birlik ve beraberliğin merkezi olmuştur” dedi.
Vali Zorluoğlu, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu mabet bugün burada açıldı ama arkasında büyük bir gayret, sabır ve fedakarlık var. Bu caminin Diyarbakır ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hayırseverler adına konuşan Tuncay Bektaş ise caminin sadece fiziksel bir yapı değil, bir anlam ve ideali temsil ettiğini belirterek, “Rahmetli babamızın hatırasını yaşatan bu cami, gençlerimiz için bir ilim ve irfan yuvası olacaktır” dedi.
Rahmet-i Rahman Camii ve Kur’an Kursu, 2000 kişi kapasiteli ibadet alanına sahip olup; 60 öğrenci kapasiteli yatılı Kur’an Kursu, hanımefendilere özel ferah ibadet bölümü, aşevi, çatı terası, sohbet kamelyaları, engelli dostu asansör ve WC’ler ile cami giderlerine katkı sağlamak amacıyla planlanmış ticari alanlarla hizmet verecek. Cami, dua, ilim ve dayanışmanın vücut bulmuş hali olarak Diyarbakır’a kazandırıldı.
Program, İl Müftüsü Celal Büyük’ün duası ve kurdele kesimi ile sona erdi.