Erdemoğlu’ndan Eğitime Büyük Katkı: Üç Dev Okulun Açılışı Bakan Tekin’in Katılımıyla Yapıldı

Gaziantep’te hayırsever Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılan üç okul, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı. Bedia – Mehmet Zeki Zorkirişçi İlkokulu, Nigar Erdemoğlu Ortaokulu ve İbrahim Erdemoğlu Anadolu Lisesi’nin açılışları, hem kentte hem de bölgede eğitime yapılan yatırımların somut bir göstergesi oldu.

Eğitim Altyapısında Büyük Atılım

Nigar Erdemoğlu Ortaokulu’ndaki törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son yirmi üç yılda Türkiye’nin eğitim altyapısında önemli mesafeler katettiğini vurguladı. Gaziantep’te derslik sayısının 2002 yılı öncesinde 6 bin olduğunu hatırlatan Tekin, bugün bu sayının yaklaşık dört kat artarak 22 bin 633’e ulaştığını kaydetti.

“2003-2004 eğitim öğretim yılında derslik başına öğrenci sayısı ilköğretim okullarında 36, ortaöğretim kurumlarında 30’du. Bugün ise bu rakamlar ilköğretimde 23, ortaöğretimde 20’ye geriledi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da ciddi düşüşler yaşandı. Şu an birçok göstergede OECD ortalamalarının üzerindeyiz” diyen Tekin, Türkiye’nin eğitimde nitelik ve nicelik açısından büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Bakan Tekin ayrıca, bu başarıda devletin yatırım politikalarının yanı sıra hayırseverlerin katkılarının da önemli rol oynadığını belirterek, eğitime destek veren herkese teşekkür etti.

Erdemoğlu Ailesinden Vefa ve Hizmet Sözü

Törenin öne çıkan konuşmalarından birini de Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu yaptı. Erdemoğlu, merhum babaları “Besnili Bilge” Mehmet Erdemoğlu’nun ilke ve değerlerini yaşatarak ülke için kalıcı eserler bırakmaya devam edeceklerini söyledi.
Erdemoğlu ailesi üyeleri, üç okulun yapımına verdikleri destek nedeniyle büyük alkış aldı. Aile adına yapılan açıklamalarda, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan en önemli katkı olduğu vurgulandı.

Yerel Yönetimden Yeni Müjdeler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de törende yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımların sadece okul binalarıyla sınırlı kalmadığını, sosyal donatı ve spor tesisleriyle desteklendiğini söyledi. Daha önce sözünü verdikleri Besni Mehmet Erdemoğlu Kampüsü’ndeki kapalı yüzme havuzunun ihalesinin tamamlandığını duyuran Şahin, “Önümüzdeki yıl hep birlikte bu eserin açılışını yapacağız. Besni’ye böyle bir tesis çok yakışacak” ifadelerini kullandı.

Geniş Katılım, Coşkulu Açılış

Törene; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, milletvekilleri Sermet Atay ve Hasan Öztürkmen, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Başkan Vekili Ali Erdemoğlu, Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, hayırsever iş insanı Zeki Zorkirişci, kent protokolü, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Katılımcılar, plaket takdimleriyle onurlandırıldı. Daha sonra üç okulun temsili açılışı yapıldı. Kurdele kesiminin ardından Bakan Tekin ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrenciler ve öğretmenlerle buluştu. Özellikle öğretmenler odasında gerçekleşen sohbet, samimi görüntülere sahne oldu.

“Eğitime Katkı, Geleceğe Yatırım”

Katılımcılar, Gaziantep’in eğitim altyapısına yapılan bu katkının uzun vadede büyük değer taşıyacağını dile getirdiler. Öğrencilerin daha modern, çağdaş ve donanımlı okullarda eğitim görecek olmasının ailelere de güven verdiği ifade edildi.
Açılış, hem devletin hem de hayırseverlerin el ele vererek eğitimde neler başarabileceğini bir kez daha ortaya koydu. Gaziantep’te hizmete giren bu üç dev eser, bölge gençliğinin geleceğine ışık tutacak.

Exit mobile version