Diyarbakır’da çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan aileler, HDP il binası önünde başlattıkları oturma eyleminde 7’nci yıla girdi. Pandemi ve kara kış koşullarına rağmen eylemlerine devam eden aileler, evlatlarına kavuşana kadar kararlılıklarını sürdürüyor.
Eski HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019’dan beri nöbette olan Süleyman Aydın, 7’nci yıllarına girdiklerini belirterek, “Terörsüz bir Türkiye istiyoruz. Biz terör mağdurlarıyız ve evlatlarımızın geri dönmesi bizim için büyük bir umut. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz.” dedi.
Mahmut Uslu’nun annesi Bedirye Uslu ise 6 yıl süren mücadelelerinde 7’nci yıllarına girdiklerini dile getirerek, “Devletimizin gücüyle oğlumu alacağım. Terörsüz bir Türkiye için mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Ramazan Üçdağ’ın annesi Mevlüde Üçdağ da, “2 bin 193 gündür evlat nöbetimiz devam ediyor. Evlatlarımız gelene kadar buradan ayrılmayacağız. Kararlılığımızı sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.