Gaziantep’te bulunan bir ortaokulda öğrenim gören öğrenciler, İsrail’in Gazze’de işlediği suçlara dikkat çekmek amacıyla resim sergisi düzenledi.
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yer alan Vali M. Lütfullah Bilgin Ortaokulu öğrencileri, Filistin halkına yönelik gerçekleşen vahşetin devam ettiği gerçeğine işaret ederek, resimler aracılığıyla farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Safiyye Kurt’un teşvikiyle öğrenciler, İsrail’in yıllardır Filistin halkına karşı işlediği zulmü anlatan bir resim sergisi açma kararı aldı. Resim dersleri sırasında öğrenciler, Gazze’de yaşanan trajedilere doğrudan dokunan fotoğraflardan esinlenerek tuval üzerinde fırça darbeleriyle belirli bir ifade oluşturdular. Hassas öğrencilerin elinden çıkan eserler, okulda sergilendi ve Ramazan ayı sonuna kadar ziyaretçilere açık kalacak.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Safiyye Kurt, serginin temel temasının “Savaşın İnsanlar Üzerindeki Etkisi” olduğunu belirtti. Filistin meselesinin sürekli olarak gündemde tutulması gerektiğine vurgu yapan Kurt, “Gazze’de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmamak ve Filistin halkının sesi olabilmek için, öğrencilerimizle birlikte bu sergiyi hazırladık. Gazze’deki trajediye karşı duyduğumuz endişeleri ve üzüntüleri resimler aracılığıyla ifade etmeye çalıştık. Ramazan ayının manevi atmosferinde, Gazze’nin sesini duyurmaya devam ediyoruz. Çünkü hala Gazze’de soykırım devam etmekte, İsrail saldırıları da sürmektedir ve insanlar en temel ihtiyaçlarını yerine getirebilmek için enkazlar arasında iftar etmek zorundadırlar. Biz de bu konuya duyarlılığımızı arttırmak ve Gazze’de yaşanan bu trajediyi Ramazan ayının merhametini hissederek daha fazla vurgulamak istedik” şeklinde konuştu.
“Resimlerle Gazze’deki annelerin çığlıklarını ve acılarını dile getirdim”
Öğrencilerden Nergiz Uzun ise şunları kaydetti: “Resimlerimde Gazze’deki annelerin çığlıklarını ve yaşadıkları acıları ifade etmeye çalıştım. Bu eserleri oluşturmak benim için oldukça zordu, çünkü içsel olarak birçok farklı duyguyu yaşadım. Gazze şu anda tarihin en büyük trajedilerinden biriyle karşı karşıyayken, ben de bu resimler aracılığıyla Gazze halkının sesi olma çabası içerisindeydim” dedi.
“Gazze’deki çocukların haklarını savunmak ve insancıl duyguları yaymak için bu sergiyi düzenledik”
Gazze’deki çocukların maruz kaldıkları acılara dikkat çekmek ve dünyada merhamet ve sevgi gibi evrensel değerlerin yaşamaya devam ettiği bir farkındalık yaratmak istediklerini belirten öğrencilerden Abdurrahman Hamud, “Gazzeli çocukların yaşadığı acıları hatırlatmak ve bu konuda duyarlılık oluşturmak adına böyle bir resim sergisi açtık. Gazze’de yaşanan zulmü dünyaya resimler aracılığıyla anlatmaya çalışıyoruz, ancak ne yazık ki tüm dünya bu trajedi karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor. Herkes susabilir, ama biz susmayacağız ve daima sesimizi duyuracağız” ifadeleriyle konuştu.
RESİM DERSİ KAPSAMINDA ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER, GAZZE’DE YAŞANANLARA AİT FOTOĞRAFLARI KURU, SULU VE PASTEL BOYA KULLANARAK TUVAL ÇALIŞMA TEKNİKLERİYLE KARTONA AKTARDI.
GAZİANTEP’TE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ, İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMLARINA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA RESİM SERGİSİ DÜZENLEDİ
GAZİANTEP’TE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ, İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMLARINA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA RESİM SERGİSİ DÜZENLEDİ
GAZİANTEP’TE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ, İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMLARINA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA RESİM SERGİSİ DÜZENLEDİ
RESİM DERSİ KAPSAMINDA ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER, GAZZE’DE YAŞANANLARA AİT FOTOĞRAFLARI KURU, SULU VE PASTEL BOYA KULLANARAK TUVAL ÇALIŞMA TEKNİKLERİYLE KARTONA AKTARDI.
GAZİANTEP’TE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ, İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMLARINA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA RESİM SERGİSİ DÜZENLEDİ