Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Koordinasyon Kurulu toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. Toplantıda, çalışma sahalarının güvenlik koşulları, eğitim verileri, tatbikat sonuçları ve önceki kurul kararlarının sahadaki uygulamaları ele alındı.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı, Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük’ün başkanlık yaptığı İSG Koordinasyon Kurulu üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanları ve çalışan temsilcileri katıldı. Genel Sekreter Gördük, açılış konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara hizmet sunarken taşıdığı sorumluluğa vurgu yaparak, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini belirtti.
Toplantıda İSG Uzmanı İsmail Kahveci, çalışma sahalarının İSG şartlarına uygun hale getirilmesi, 2025 yılı temel İSG eğitim verileri, yangın tatbikatı sonuçları ve periyodik kontrol süreçlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda ayrıca önceki dönem kurul kararları ve bu kararların sahadaki uygulama sonuçları değerlendirildi.
Gündem maddelerinin ele alınması ve bazı kararların alınmasının ardından toplantıya katılanlar, görüş ve önerilerini paylaşarak katkıda bulundular.
İSG Koordinasyon Kurulu sahadaki uygulamaları değerlendirdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Kurulu toplantısında çalışma sahalarının güvenlik koşulları, eğitim verileri, tatbikat sonuçları ve önceki kurul kararlarının sahadaki uygulamaları ele aldı. Toplantıya yöneticiler, uzmanlar ve çalışan temsilcileri katıldı. İş sağlığı ve güvenliğinin önemi vurgulandı ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi. İSG Uzmanı sunum yaparak çalışma sahalarının güvenli hale getirilmesi, eğitim verileri ve tatbikat sonuçları konularında bilgi verdi. Toplantıda alınan kararlar ve katılımcıların görüşleri paylaşıldı.

