Gaziantep, düzenlenecek Kültür Yolu Festivali Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) ile gastronomi alanında adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Birleşmiş Milletler, Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nde UNESCO Şehirler Ağı’nde Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, 13-21 Eylül tarihlerinde Festival Park’ta gastronominin kalbi olacak. Festivalde, Gana, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan 11 ünlü şef, yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri yorumlayacak workshoplar düzenleyecek.
Türk Mutfağı’nın önemli isimleri İdil Yazar, Rafet İnce, Özge Şahin, Eyüp Kemal Sevinç ve Asuman Kerkez de festivalde deneyimlerini paylaşacak. Gastronomi konusunda paneller, söyleşiler düzenlenecek ve sektör temsilcileri, akademisyenler bir araya gelecek. Festival kapsamında Türkiye’nin sevilen şefleri ile söyleşiler ve “LocalChef: Üniversiteler” yarışması da gerçekleşecek.
Kültür Yolu Festivali GastoANTEP, sanatçıların konserleri ve gösterileri ile renklenecek. Kubat, Tuğçe Kandemir, Resul Dindar gibi ünlü isimler, unutulmaz anlar yaşatacak konselerle festivale coşku katacaklar. Festival Park’ta kurulan Lezzet Sokağı’nda Gaziantep’in gastronomi serüveni ve el emeği ürünler ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca, sergiler, tiyatro gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle festival katılımcılarına unutulmaz bir deneyim sunulacak. 6. Gaziantep opera ve bale festivali de Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleşecek ve sanatseverlere büyülü anlar yaşatacak.
KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ GASTROANTEP İLE GAZİ ŞEHİR DÜNYA SAHNESİNDE