Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lastikçilerde kış yoğunluğu: Sürücüler kış lastiği değişimi için akın ediyor

Kış lastiği takma zorunluluğunun 15 Kasım’da başlamasıyla birlikte Gaziantep’te lastikçiler yoğunluk yaşıyor. Kış lastikleri, sürüş güvenliği sağlayarak trafik kazalarının önüne geçmeye yardımcı oluyor. Lastik bayileri, zorunlu kış lastiği uygulamasının yılbaşına kadar devam edeceğini belirtiyor. Sürücülerin kış lastiği taktırmak için yoğunluk oluşturduğu ve işlemlerin sıralı şekilde tamamlandığı ifade ediliyor. Kış lastiği taktıran sürücüler, kanuni zorunluluktan ve can güvenliğinden dolayı bu adımı attıklarını vurguluyor.

Kış lastiği takma zorunluluğunun 15 Kasım'da başlamasıyla birlikte Gaziantep'te lastikçiler

Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun 15 Kasım’da başlamasıyla birlikte lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor. Kış aylarının başlamasıyla birlikte Gaziantep’te lastikçiler, zorunlu kış lastiği uygulamasının yürürlüğe girmesiyle hareketlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kararıyla şehirlerarası kara yollarında yolcu ve yük taşıyan araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun 15 Kasım 2025 itibarıyla başlamasıyla lastikçilere olan ilgi arttı. Kış lastikleri, değişen hava koşullarında sürücülere daha fazla güvenlik sağlayarak olası kazaların önüne geçiyor.

Günde ortalama 100 araca hizmet verdiklerini belirten Lastik Bayi Sorumlusu Osman Kaplan, kış lastiği yoğunluğunun yılbaşına kadar devam edebileceğini ifade etti. Zorunlu kış lastiği uygulamasının 15 Kasım’a çekilmesiyle birlikte sürücülerin bilincinin arttığını dile getiren Kaplan, kış lastiklerinin öneminin altını çizdi. Günlük ortalama 100 araca hizmet verdiklerini ve Gaziantep’te kış lastiği takma konusundaki farkındalığın arttığını vurgulayan Kaplan, Lastik Bayi olarak sıralı bir şekilde hizmet verdiklerini aktardı.

Lastiklerini taktırmak isteyen sürücülerin artan talebine dikkat çeken Mehmet Kaplan, erken saatlerde randevu alınmasını tavsiye ediyoruz. Kaplan, sıralı bir şekilde müşterilerin işlemlerini tamamladıklarını ve lastik ücretlerinin araçlara göre değiştiğini belirtti. Kış lastiği fiyatlarının 800 TL ile bin 500 TL arasında değiştiğini söyleyen Kaplan, diğer uygulamaların fiyatlarının da farklılık gösterebileceğini ifade etti.

Can ve mal güvenliği için kış lastiği taktırmaya gelen sürücülerden Erhan Mutlu, zorunluluk olmasa da lastikleri değiştirmenin önemine değindi. Gaziantep’te kış lastiği takmanın gereksiz olduğu düşüncesine katılmadığını belirten Mutlu, vatandaşlara can güvenlikleri için lastiklerini değiştirmeleri çağrısında bulundu.

Reklam