Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) tarafından yürütülen Mardin İçme Suyu Projesi kapsamında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Artuklu ilçesinin içme suyu altyapısını yenileyerek su temin kapasitesini artırmayı hedefleyen projede önemli bir aşama daha kaydedildi.
Projeye göre, yenişehir bölgesinde yaklaşık 112 bin 500 kişiye kesintisiz içme suyu sağlanacak. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 içme suyu depolarının yeni şebekeye bağlantısı için hat döşeme çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda, 700 ve 900 milimetre çapındaki düktil font borularla toplam bin 300 metre uzunluğunda ana hat döşeniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Yenişehir bölgesine yeni hatlar üzerinden içme suyu verilecek.
MARSU Genel Müdürü Murat Erçin, projenin Artuklu ilçesinin içme suyu altyapısını modernize etme amacını taşıdığını belirterek, projenin sonuna doğru yaklaşıldığını ifade etti. Erçin, çalışmaların kritik bir aşamada olduğunu vurgulayarak, Kasımiye’de bulunan depoların Yenişehir şebekesine bağlanması sürecinde 900 ve 700’lük ana isale hattı borularının kullanıldığını açıkladı.
Erçin ayrıca, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’a destekleri için ve süreçte anlayış gösteren Artuklu halkına teşekkür etti.
Mardin’de içme suyu projesinde önemli bir etap daha başladı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yürütülen Mardin İçme Suyu Projesi kapsamında, Artuklu ilçesinin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla önemli bir aşamaya daha geçildi. Proje kapsamında, Yenişehir bölgesine kesintisiz içme suyu sağlamayı hedefleyen çalışmalar kapsamında Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 içme suyu depolarının yeni şebekeye bağlanması için hat döşeme çalışmaları başlatıldı. Proje kapsamında toplamda 5 adet su deposu inşa edilerek 154 kilometrelik şebeke oluşturulması planlanıyor. MARSU Genel Müdürü Murat Erçin, projenin kritik aşamalarından biri olarak nitelendirdiği çalışmalar hakkında bilgi vererek desteğinden dolayı ilgililere teşekkür etti.
